Verstappen ook buiten bereik van Mercedes: 'Hij weet nog heel goed wat er in 2021 gebeurde' Formule 1
Formule 1

Verstappen ook buiten bereik van Mercedes: 'Hij weet nog heel goed wat er in 2021 gebeurde'

Verstappen ook buiten bereik van Mercedes: 'Hij weet nog heel goed wat er in 2021 gebeurde'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko garandeert dat Max Verstappen niet zal vertrekken naar Mercedes nu daar in 2025 een stoeltje vrijkomt. Volgens de Oostenrijker herinnert Verstappen het zich nog heel goed hoe het ging in 2021. Marko lijkt zelfs een verlenging van Sergio Pérez wel te zien zitten, ondanks dat de geruchten zeggen dat de Mexicaan na 2024 klaar is bij Red Bull.

Marko gaf na het nieuws van de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari al aan dat Mercedes niet hoeft aan te kloppen om te vragen naar Daniel Ricciardo. De Oostenrijker vertelde dat de Australiër een langlopend contract heeft en dat hij niet beschikbaar is om bij de Duitse renstal te komen rijden. Marko geeft nu ook aan dat Verstappen absoluut geen optie is. De drievoudig wereldkampioen heeft sowieso tot en met 2028 een contract bij Red Bull en het ziet er niet naar uit dat hij plannen maakt om het team te verlaten, ook niet voor een zitje bij Mercedes.

'Toto zal het proberen, maar hij zal niet succesvol zijn', stelt de 80-jarige bij Sport 1. 'Verstappen heeft een goed geheugen, en hij is de beschuldigingen van Mercedes na de crash met Hamilton op Silverstone en aan het einde van het seizoen 2021 niet vergeten', gaat Marko verder. Iedereen weet nog goed wat er gebeurde tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië 2021, en ook wat er aan het einde van het jaar in Abu Dhabi gebeurde. Het duurde heel lang voordat Mercedes het los kon laten.

Gaat Red Bull door met Pérez?

Pérez heeft tot het einde van 2024 een contract bij Red Bull, dus hij zou in principe beschikbaar zijn om in 2025 naar Mercedes te gaan. Op dit moment lijkt dat onwaarschijnlijk, aldus Marko, die lijkt te praten over een verlenging van Pérez. 'Het is zeker mogelijk dat we ook in 2025 met Pérez en Verstappen rijden', aldus de 80-jarige. Vanwege een moeilijk 2023-seizoen lijkt het erop dat Pérez zich eerst weer moet bewijzen. Zoals teambaas Christian Horner al een paar keer heeft gezegd: het lot van zijn stoeltje ligt in zijn eigen handen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws