Mercedes zet Verstappen niet helemaal uit het hoofd: 'Daar kunnen kansen uit voortkomen' Formule 1
Formule 1

Mercedes zet Verstappen niet helemaal uit het hoofd: 'Daar kunnen kansen uit voortkomen'

Mercedes zet Verstappen niet helemaal uit het hoofd: 'Daar kunnen kansen uit voortkomen'

Toto Wolff gaat mogelijk een poging wagen om Max Verstappen naar Mercedes te halen, al lijkt de kans van slagen heel erg klein te zijn. De teambaas van de Duitse renstal gaat bestaande contracten zoveel mogelijk respecteren, maar hij weet, na het nieuws over het vertrek van Lewis Hamilton, dat alles heel erg snel kan gaan in de Formule 1-wereld. In zijn ogen moet Mercedes simpelweg een snelle auto bouwen en dan zijn er voldoende opties voor het team.

De zoektocht naar een vervanger voor Hamilton is al begonnen voor Mercedes. Dit jaar zal de zevenvoudig wereldkampioen samen met George Russell nog proberen om Red Bull Racing aan te vallen, al heeft Wolff al aangegeven dat dit een lastig verhaal zou kunnen worden. Toch wil Mercedes, met een compleet vernieuwde auto, aan de Formule 1-wereld bewijzen dat het nog steeds een winnende auto kan neerzetten. De laatste overwinning van Mercedes was immers in 2022, toen Russell de Grand Prix van Brazilië won.

Nu is het dus de vraag wie er naast Russell komt te rijden. Meerdere namen zijn de revue al gepasseerd, waarvan één naam toch de meeste reactie oproept. Denkt de Duitse renstal er namelijk over na om Verstappen naar Brackley te halen? 'We zullen altijd alles op alles zetten om het beste rijdersduo in onze auto's te hebben. Daarvoor zullen we diverse gesprekken ook niet schuwen. We hebben nu gezien hoe snel iets kan veranderen', zegt Wolff tegenover het Duitse RTL.

'Dat gezegd hebbende zullen wij bestaande contracten respecteren', vervolgt de Oostenrijker. Verstappen heeft bij Red Bull nog een contract tot en met 2028. Mocht Red Bull nog steeds dominant zijn, sluit de Nederlander ook niet uit om langer bij het team te blijven. Daarnaast heeft Helmut Marko de deur ook keihard dichtgetrokken en lijkt een overstap van Verstappen ook ondenkbaar. Zelfs Daniel Ricciardo mag de Red Bull-familie niet inruilen voor Mercedes.

Wolff: 'Bal ligt bij ons'

Desondanks wil Wolff een overstap van Verstappen niet volledig uit zijn hoofd zetten. Hij weet wat nodig is om de drievoudig wereldkampioen. mogelijk te kunnen overtuigen. 'Coureurs willen nu eenmaal in de snelste auto's plaatsnemen. In dat opzicht is het is het dus aan ons om aan te tonen dat we de snelste auto kunnen bouwen. Dat moeten we laten zien op de korte termijn, maar ook op de lange termijn en met het oog op de nieuwe reglementen. Wellicht dat daar kansen uit voort kunnen komen. De bal ligt bij ons.'

Wolff dacht niet na over eigen toekomst

Het nieuws van Hamilton kwam enkele weken na de contractverlenging van Wolff. Als de Oostenrijker eerder had geweten van de overstap, dan had dat niets veranderd. 'Ik zal er zijn in de toekomst en dan maakt het niet uit welke rol ze mij geven. Ik ben zo trots om deel uit te maken van dit Mercedes Formule 1-team, dat zoveel heeft bijgedragen aan de racegeschiedenis. We zullen meer geschiedenis schrijven in de toekomst', aldus een hoopvolle Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws