Red Bull stelt onafhankelijk onderzoek in naar grensoverschrijdend gedrag Horner Formule 1
Formule 1

Red Bull stelt onafhankelijk onderzoek in naar grensoverschrijdend gedrag Horner

Red Bull stelt onafhankelijk onderzoek in naar grensoverschrijdend gedrag Horner

Er is een onafhankelijk onderzoek gestart bij het team van Red Bull Racing naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Christian Horner, meldt De Telegraaf. Dit gedrag zou de teambaas van de Oostenrijkse renstal met name hebben geuit naar één teamlid. Oliver Mintzlaff, de opvolger van de overleden Dietrich Mateschitz, neemt de zaak heel erg serieus.

Bij Red Bull verliep alles op rolletjes in het 2023-seizoen. De Oostenrijkse renstal wist 21 van de 22 Grands Prix te winnen, waardoor Max Verstappen alweer zijn derde Formule 1-kampioenschap wist te winnen. De coureur van Red Bull was zelf verantwoordelijk voor negentien van de 21 overwinningen. Het nieuws rondom Horner slaat in Milton Keynes dan ook in als een bom. Horner is al sinds 2005 teambaas bij Red Bull en wordt dus gezien als één van de grondleggers van het huidige succes.

Meerdere bronnen bevestigen tegenover De Telegraaf dat Horner dus wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Toen de bazen van het energiedrankenbedrijf dit te horen kregen, werden de aantijgingen direct zeer serieus genomen. 'Nadat het bedrijf op de hoogte is gebracht van bepaalde recente beschuldigingen, is een onafhankelijk onderzoek gestart. Dit proces, dat al gaande is, wordt uitgevoerd door een externe, gespecialiseerde advocaat.'

Het is onduidelijk waar de teambaas precies van wordt beschuldigd. Red Bull kan echter weinig over het gedrag, dat gericht was op één persoon, kwijt. 'Het bedrijf neemt deze zaken uiterst serieus en het onderzoek zal zo snel als praktisch mogelijk worden afgerond. Het zou op dit moment niet gepast zijn om verder commentaar te geven.' Horner heeft zelf ook gereageerd op de aantijgingen. 'Ik ontken deze beweringen volledig.'

Precaire situatie Red Bull

De implicaties zijn vooralsnog dus onduidelijk. Mocht de teambaas schuldig bevonden worden en de ernst van de zaak dusdanig groot zijn, dan is de kans groot dat de Brit moet vertrekken bij de Oostenrijkse renstal. Dan moet Red Bull dus haastig op zoek naar een nieuwe teambaas. Het is de vraag wat dit verder gaat doen binnen de organisatie van het team. Verstappen is immers zeer gesteld op Horner en de huidige organisatie bij Red Bull. De Nederlander heeft nog een contract tot en met 2028. Het contract van Horner loopt tot en met 2026 door.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws