Gasly heeft lastig start raceweekend rechtgezet: 'Best mogelijke comeback' Formule 1
Formule 1

Gasly heeft lastig start raceweekend rechtgezet: 'Best mogelijke comeback'

Gasly heeft lastig start raceweekend rechtgezet: 'Best mogelijke comeback'

Pierre Gasly heeft zijn slechte start van het raceseizoen goed gemaakt door de negende plek te verzilveren in de Grand Prix van Bahrein. Tijdens een lastige kwalificatieronde kwam hij niet verder dan de twintigste plek, maar dat is nu helemaal vergeten. Hij eindigde in de top tien en heeft daarmee de eerste WK-punten binnengehaald voor Alpine.

Voor Pierre Gasly was het een bewogen weekend tijdens zijn debuut voor Alpine in Bahrein. Na zijn ellendige kwalificatiesessie op zaterdag heeft hij het toch voor elkaar gekregen om op zondag in de punten te eindigen. De Fransman heeft zich omhoog geknokt vanaf de achterste plek op de grid. Het doet hem goed dat de race beter is verlopen dan verwacht.

'Ik was zaterdagavond zo van slag, het was voor mij geen optie om niet in de punten te eindigen', vertelt Gasly tegen Motorsport-Magazin. 'Als het weer was tegengevallen zou ik twee weken pissig zijn geweest.' Het scheelde dat het team wist waar de problemen lagen tijdens de kwalificatieronde. 'We waren toen gewoon te agressief geweest met de afstelling', legt Gasly uit.

Alpine-strategie zorgde voor goed verloop van de race

Tijdens de race op zondag ging het dus besluitend beter. In de beginfase was de jonge Fransman nog onopvallend. Hij had na acht ronden slechts twee posities gewonnen en maakte toen een vroege pitstop om het verkeer te vermijden. Dit was een goede strategie. Door de vrije baan kon hij met de A523 goed het tempo laten zien en haalde hij veel tijd in.

In ronde 40 was de Grand Prix klaar voor Ferrari-coureur Charles Leclerc, die zijn auto aan de kant moest zetten. Hierdoor kwam er een virtual safetycar. Dit zorgde ervoor dat Alpine een vrije pitstop kon maken en Gasly kwam terug de baan op met snellere zachte banden. Deze strategie wierp zijn vruchten af: de Fransman verschalkte Williams-coureur Alexander Albon en eiste daarmee de negende plek op.

Het verloop van de race was een grote opluchting voor de 27-jarige. 'Het is belangrijk voor mij om goed van start te gaan bij Alpine, met deze race is dat nu gelukt', stelt hij. 'Het was een race waarbij focus erg belangrijk was. Je moet goed beslissen wanneer je moet pushen en wanneer je de banden moet sparen. Ik heb het gevoel dat ik dat goed heb gedaan.'

Gasly: 'Schadebeperking hoogst haalbare'

Zijn teamgenoot Esteban Ocon had een minder fijne race. Hij begon op de negende plek maar zakte na een aantal tijdstraffen steeds verder naar achter, waarna hij uiteindelijk uit de race stapte. 'Het was al duidelijk dat we niet in de buurt zaten van de vier snelste teams', vertelt Gasly, waarna hij benadrukt hoe belangrijk het is dat er alsnog punten behaald zijn. 'In feite was schadebeperking dit weekend het maximaal haalbare voor het team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws