Glas nog halfvol voor Norris: 'Er is geen reden om somber te zijn' Formule 1
Formule 1

Glas nog halfvol voor Norris: 'Er is geen reden om somber te zijn'

Glas nog halfvol voor Norris: 'Er is geen reden om somber te zijn'

Bij Lando Norris is de moed niet in de schoenen gezakt na de dramatische eerste Grand Prix van McLaren. Norris finishte als laatste en zijn teamgenoot Oscar Piastri viel uit. De Britse renstal kende totaal geen goed begin van het seizoen, maar dat is volgens de jonge Brit geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Er is werk aan de winkel voor McLaren, dat is in ieder geval duidelijk.

Norris was de enige van de twee McLaren-coureurs die de race wist uit te rijden, al was hij heel ver verwijderd van de punten. Hij had een pneumatisch probleem in de motor en moest daardoor zes keer binnenkomen. 'De race konden we direct wel opgeven nadat de problemen begonnen', begint Norris bij Motorsport.com. 'We wisten dat het snel over zou zijn nadat we te weten kwamen dat we om de tien ronden moesten stoppen', gaat de McLaren-coureur verder. 'Hoe dan ook blijven we optimistisch.'

Bij een moeilijke start als deze is het voor het team heel belangrijk om de handdoek niet in de ring te gooien. 'Nu is het belangrijker dan ooit om de moed erin te houden', geeft Norris aan. 'Er is geen reden om somber te zijn. We hadden punten kunnen scoren met een auto die niet echt de strijd aan kan gaan, en dat was ons doel. Het gaat goed komen zodra de problemen zijn verholpen.' McLaren kwam al niet als favoriet uit de wintertest en toen gaf haar rijdersduo al aan dat er veel werk aan de winkel was. De eerste Grand Prix bevestigde dat nog even extra.

Norris: 'Misschien gaat het daar ietsje beter'

De volgende Grand Prix zal plaatsvinden in Jeddah, het spannende circuit waar de muren ontzettend dichtbij zijn. Norris weet nog niet wat hij kan verwachten. 'Misschien gaat het daar ietsje beter, ik heb geen idee', zegt de 23-jarige. 'We hadden naar mijn idee vooral moeite met lage snelheid. Dat is in Jeddah niet echt aan de orde', gaat Norris verder. 'Maar ik lijk het vaak bij het verkeerde eind te hebben. Het kan ook het tegenovergestelde zijn. Al met al ging het op zondag niet zo slecht als iedereen had verwacht, maar we hadden gewoon punten moeten scoren. Dat gaan we in Saoedi-Arabië proberen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws