Gasly vindt kritiek voorbarig: 'Je verlaat de bioscoop ook niet na een kwartier' Formule 1
Formule 1

Gasly vindt kritiek voorbarig: 'Je verlaat de bioscoop ook niet na een kwartier'

Gasly vindt kritiek voorbarig: 'Je verlaat de bioscoop ook niet na een kwartier'

Pierre Gasly snapt de voorbarige conclusies over het Formule 1-seizoen van 2023 niet, want volgens hem verlaat je de bioscoop ook niet na een kwartier als de film nog lang is. Er zijn nog negentien races te gaan en er kan dus nog genoeg gebeuren. Volgens Gasly hebben de teams iets meer tijd nodig om dichter bij Red Bull Racing te komen, en dan komt het spektakel vanzelf wel.

Is het Formule 1-seizoen 2023 te saai? Deze discussie komt op na de race in Azerbeidzjan, die duidelijk spanning miste. De strijd aan de top is er eigenlijk niet omdat Red Bull van iedereen wegrijdt, maar ook het veld daarachter kon in Bakoe geen actie leveren. Bij de vorige Grands Prix hadden individuele omstandigheden een minder spannende race gemaskeerd. George Russell heeft ook opgemerkt dat het seizoen van 2023 'minder spannend' is dan het vorige seizoen en dat Azerbeidzjan zo 'saai was als we allemaal hadden verwacht'.

Gasly daarentegen vindt de kritiek wat voorbarig en zou zich kunnen voorstellen dat de actie nog moet komen. 'Als je naar de film gaat, is misschien het eerste kwartier van de film saai, maar het laatste anderhalf uur is geweldig', zegt de Fransman bij de Duitse tak van Motorsport.com. 'Dus ik denk niet dat het eerlijk is om zo'n bewering nu al te doen.' Hoewel het momenteel niet spannend is aan de top, veranderen de verhoudingen in het middenveld met elke race. En de dominantie van Red Bull kan op een gegeven moment ook voorbij zijn, denkt Gasly. 'Ferrari en Mercedes zullen upgrades brengen, je moet hen alleen wat meer tijd geven.'

Kritiek ligt klaar na eerste vier races van het 2023-seizoen

De eerste paar races van het seizoen waren niet bepaald kijkcijferkanonnen, zo luidde het kritiek op de Formule 1. In Bahrein was het al vroeg in de race duidelijk dat Red Bull de overwinning binnen zou slepen, en alleen de uitvalbeurt van Charles Leclerc schudde iedereen even wakker. In Jeddah stond Max Verstappen een inhaalrace te wachten, maar hij reed met twee vingers in de neus naar P2. In Australië gebeurde er genoeg, maar leverde het een hoop chaos op. In Bakoe volgde een optocht. Voor de Grand Prix van Miami is er regen voorspeld, dus wie weet zullen de weersomstandigheden dit keer voor spektakel zorgen.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws