Weinig inhaalacties in de F1 zou volgens Alonso 'niet als een verrassing moeten komen' Formule 1
Formule 1

Weinig inhaalacties in de F1 zou volgens Alonso 'niet als een verrassing moeten komen'

Weinig inhaalacties in de F1 zou volgens Alonso 'niet als een verrassing moeten komen'

Fernando Alonso denkt dat het zou kunnen dat de Grand Prix van Miami een optocht gaat worden. Dat zagen we ook in Bakoe, waar ook de DRS-zones werden ingekort, net als in Miami. Volgens Alonso is het vrij normaal dat er weinig inhaalacties zijn als één team het beter voor elkaar heeft dan de andere teams.

Achter Max Verstappen en Sergio Pérez van Red Bull Racing lijkt er op dit moment de meeste competitie te zitten. Vooraan de grid gebeurt er niet veel, aangezien de RB19 een grote voorsprong heeft op de andere bolides. Het kan wel eens zo zijn dat de Grand Prix van Miami ook niet al te spannend wordt. 'Dat zou kunnen', reageert Alonso tijdens de mediasessie in Florida. 'Maar dit is de Formule 1, het is altijd al zo geweest. We hebben zeven seizoenen gehad waarin Hamilton en Bottas alles wonnen. Daarvoor waren het Vettel en Webber', lijkt Alonso zijn schouders op te halen.

'Als je de snelste auto tot je beschikking hebt, maar je start wat verder naar achteren, dan zijn er mogelijkheden om in te halen. Maar als je in één van de andere auto's zit, dan zit je min of meer vast achter je voorganger', legt de Spanjaard uit. 'Hierdoor zien we verder in de race niet zoveel inhaalacties meer. Dat is wel normaal voor de Formule 1, dat zou niet als een verrassing moeten komen', denkt de coureur uit Oviedo. In Bakoe was ook te zien dat het veld elkaar niet zo makkelijk in kon halen. Dat had mede te maken met de auto, want het is nog steeds moeilijk om de voorganger te volgen en dichtbij te komen.

'Iedereen rijdt dus min of meer op de plek waarop diegene thuishoort'

Daarnaast zijn ook de onderlinge verschillen in het middenveld heel erg klein. 'Qua performance is het allemaal heel close', licht de tweevoudig wereldkampioen toe. 'In Q1 zitten er zes tienden tussen P3 en P16, waarmee je wordt uitgeschakeld voor de Q2. Je eindigt uiteindelijk de kwalificatie op de plek die je verdient. Iedereen rijdt in de race dus min of meer op de plek waarop diegene thuishoort', zegt Alonso. 'Daarnaast spelen de banden een grote rol, want die raken oververhit als je dicht achter iemand anders rijdt. Je moet je momenten dus goed uitzoeken.'

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws