Verstappen reageert op Wolff: 'Je kunt niet alles manipuleren' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen reageert op Wolff: 'Je kunt niet alles manipuleren'

Verstappen reageert op Wolff: 'Je kunt niet alles manipuleren'

Max Verstappen heeft geen boodschap aan de klachtenregen over de dominantie van Red Bull Racing. De Nederlander moest in zijn beginjaren vaak toekijken hoe Mercedes race na race als favoriet op het circuit arriveerde, en heeft dan ook weinig medelijden met rivalen die de RB19 telkens weer aan de horizon zien verdwijnen. Dat de races minder spannend zijn nu Red Bull veruit de snelste auto heeft, maakt Verstappen volgens Motorsport.com weinig uit.

Terwijl Mercedes zich in haar dominante jaren vaak in allerlei bochten wrong om het idee in leven te houden dat er geen sprake was van voorspelbare races, gaat Verstappen complimenten voor zijn eigen team niet uit de weg. Zo zei de Nederlander eerder nog dat hij gezien zijn snelle RB19 in het slechtste geval tweede eindigt. Verschillende hoofdrolspelers in de Formule 1 hebben zich kritisch uitgelaten over de dominantie die Red Bull tentoonstelt, waaronder Mercedes-coureur George Russell. Russell verdenkt Red Bull er zelfs van dat het niet op de toppen van haar kunnen presteert om regelwijzigingen af te houden.

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft ook zijn zorgen geuit over de huidige situatie, terwijl hij het geen probleem vond op het moment dat Mercedes zelf het snelste was. 'Maar toen was Toto zelf aan het winnen', aldus Verstappen. 'Toen hoorde je hem natuurlijk niet.' Verstappen vindt het niet meer dan normaal dat niet elke race even spannend is. 'In het voetbal heb je er soms ook hele saaie wedstrijden bij zitten en daarna juist weer geweldige wedstrijden. Je kunt niet alles manipuleren om spanning te creëren', geeft de kampioenschapsleider aan.

In Bakoe was de Grand Prix soms redelijk slaapverwekkend te noemen, terwijl de race in Australië nog spektakel opleverde. 'Zo'n mindere race hoort er soms ook gewoon bij in de Formule 1. Soms verwacht je zoals in Bakoe dat er hele gekke dingen gaan gebeuren en dan gebeurt er helemaal niks. En soms denk je juist: dit wordt een saaie wedstrijd, en dan gebeuren er ineens heel veel gekke dingen. Maar dat is nou eenmaal in alle sporten zo.'

Red Bull reageert goed op regelwijzigingen

Verstappen zal hopen dat de Formule 1 niet verder ingrijpt om Red Bull af te remmen. Als constructeurskampioen heeft Red Bull sowieso al minder ontwikkelingsmogelijkheden dan de concurrentie. 'Nou ja, dat zie je altijd wel een beetje in de Formule 1 natuurlijk', reageert Verstappen op de vraag of hij ingrepen verwacht. 'Als één team dominant is, proberen ze toch dingen te veranderen. Maar op dit moment is het wel prima zo volgens mij. Bepaalde dingen zijn natuurlijk al wel aangepast om bouncing tegen te gaan, maar als team hebben we daar tot nu toe steeds heel goed op kunnen reageren', refereert hij naar de nog dominantere vorm van 2023 in vergelijking met een seizoen eerder.

Het huidige technische reglement is volgens Verstappen een groter probleem dan de dominante vorm van één team. 'Doordat deze auto's zo stijf zijn, rijdt iedereen tegenwoordig bijna dezelfde lijnen en kun je moeilijk meer iets anders proberen of kerbstones meepakken. Deze auto's zijn in principe wel beter om elkaar te volgen, maar het gaat er vooral om hoe stijf je ermee moet rijden qua ophanging om snel te kunnen zijn. Dat maakt het lastiger. Daarnaast vinden teams natuurlijk steeds meer downforce naarmate de regels stabiel blijven en dat maakt elkaar volgen ook iets moeilijker', concludeert de Limburger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws