Red Bull nu alleenheerser: 'Horner zeurde tijdens het Mercedes-tijdperk dat er iets moest veranderen' Formule 1
Formule 1

Red Bull nu alleenheerser: 'Horner zeurde tijdens het Mercedes-tijdperk dat er iets moest veranderen'

Red Bull nu alleenheerser: 'Horner zeurde tijdens het Mercedes-tijdperk dat er iets moest veranderen'

Johnny Herbert herinnert het zich nog goed dat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner aan het klagen was over de dominantie van Mercedes toen de Duitse renstal van 2014-2021 alleenheerser was. Nu is het Red Bull-tijdperk aangebroken en moeten andere teams een inhaalslag maken. Herbert denkt dat het de natuurlijke cyclus van de sport is.

George Russell noemde het ook al tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Miami: de strijd om P3 is spannender dan wat er vooraan gebeurt. Sommigen zijn de dominantie van de Oostenrijkse renstal na vier races al beu, en er moeten nog negentien verreden worden. Herbert heeft er een andere mening over. 'Het is de natuurlijke cyclus van de sport', zegt de Brit in gesprek met The National News. 'Ik weet nog dat we een lange dominantie hadden van Mercedes. Christian (Horner, red.) en Red Bull waren aan het zeuren en zeiden dat er iets moest veranderen', herinnert Herbert.

Mercedes is dominant geweest vanaf het begin van het hybridetijdperk in 2014, tot en met 2021. In het laatste jaar wonnen ze alleen het constructeurskampioenschap, de rijderstitel was voor Max Verstappen. 'Maar het was aan de anderen om ze in te halen. Het duurde lang voordat dat gebeurde. Nu komt het dichterbij', denkt Herbert. 'De laatste tijd hadden we het alleen over drie teams, maar dat zijn er nu vier met Aston Martin. Dat is een mooie omschakeling', vindt de voormalig Formule 1-coureur.

Herbert wil 'de dagen van vroeger weer terug'

Hoe de Formule 1 momenteel gaat, is Herbert best tevreden over. Maar toch mist hij de goede, oude tijd van de koningsklasse. 'De strategie en software die ze nu hebben is fantastisch. Maar ik wil dat de coureur soms de beslissingen neemt in de cockpit. Zoals Ayrton (Senna, red.) deed, Nigel (Mansell, red.), ikzelf en Damon (Hill, red.) uit die tijd', zegt de Brit. 'Ik wil een beetje van vroeger terug. Ik wil niet dat coureurs te horen krijgen dat ze te snel gaan, dat de banden te heet zijn. We moesten dat voelen en reageren. Op dit moment reageren ze alleen op wat ze over de radio te horen krijgen, wat voortkomt uit wat de software het team vertelt', sluit Herbert af.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws