Gebaar van Verstappen kan op kritiek rekenen: 'Beter als ze er bescheiden over zijn' Formule 1
Formule 1

Gebaar van Verstappen kan op kritiek rekenen: 'Beter als ze er bescheiden over zijn'

Gebaar van Verstappen kan op kritiek rekenen: 'Beter als ze er bescheiden over zijn'

Peter Windsor is niet te spreken over het gebaar van Max Verstappen na afloop van de Grand Prix van Miami. De coureur van Red Bull Racing wist de race met overmacht te winnen en voor de podiumceremonie wees Verstappen naar de 1 die op zijn auto staat. Volgens Windsor had het allemaal wel bescheidener gemogen van de regerend wereldkampioen.

Verstappen pakte in Miami zijn derde overwinning van het seizoen waardoor hij de voorsprong op Sergio Pérez weer wist te vergroten. Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend werd er veel gesproken over de mogelijke titelkansen van de Mexicaan, maar die discussie leek Verstappen te verstommen met zijn zege. De Red Bull-coureur begon de race vanaf P9, maar wist zich snel een weg naar voren te vinden. In de slotfase van de race kon hij op verse mediums zijn teamgenoot voorbij om zo de overwinning te pakken.

Toen Verstappen uit zijn auto stapte, knielde hij naast zijn auto en wees hij naar de grote 1 op zijn Red Bull-bolide. Windsor is geen fan van het gebaar van de tweevoudig wereldkampioen. 'Wat was hij aan het doen door naar nummer 1 op zijn auto te wijzen?', vraagt de journalist zich af in een livestream op zijn YouTube-kanaal. 'Hij is de nummer één van de wereld. Verwachten zijn fans niet dat hij dat zou zijn? Persoonlijk houd ik hier niet van. Als je mijn mening wilt weten; ik vind er niks aan.'

Windsor wil bescheidenheid zien

Windsor ziet dat Formule 1-coureurs al te veel trekjes overnemen van voetballers. Volgens de Brit moeten de rijders juist leren van de legendes van de autosport. 'Ik vind het fijn als coureurs zeer eerbiedig zijn. Dat ze zoiets zeggen als: Ik ben erg blij dat ik in een goede auto en een goed team zit. Ik hoop dat ik vandaag goed werk heb geleverd en ik zou graag mijn concurrenten veel complimenten willen geven. Het is beter als ze er heel bescheiden over willen zijn; in de stijl van Jim Clark', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws