Herbert toont begrip voor Sky-boycot Verstappen: 'Kans bestaat altijd dat je zoiets krijgt' Formule 1
Formule 1

Herbert toont begrip voor Sky-boycot Verstappen: 'Kans bestaat altijd dat je zoiets krijgt'

Herbert toont begrip voor Sky-boycot Verstappen: 'Kans bestaat altijd dat je zoiets krijgt'

Johnny Herbert begreep wel waarom Max Verstappen en Red Bull Racing een boycot voerden tegen Sky Sports F1 tijdens de Grand Prix van Mexico vorig jaar. Verslaggever Ted Kravitz zei dat Verstappen Lewis Hamilton had bestolen van de titel in 2021 en dat de Nederlander op normale wijze geen kampioen kon worden.

Verstappen en Red Bull kozen er daarom voor om een weekendlang niet met het Britse tv-kanaal te spreken. Volgens Herbert, die zijn aflopende contract bij Sky niet verlengd zag worden, is dat niets nieuws. 'Ik was altijd vrij om te zeggen wat ik wilde, maar als je in zekere zin uithaalde naar een team, dan raakten ze een beetje van streek', vertelt de oud-Formule 1-coureur tegenover Express.

Herbert vertelt verder: 'Als ze dan van streek raken, dan bestaat er altijd de kans dat je iets krijgt zoals we met Max zagen. Oh, we gaan niet met jullie praten, omdat jullie dit en dat zeiden. Dat is waar je soms voorzichtig moet zijn', meent de Engelsman, die het wel begrijpelijk vindt. 'Ik herinner me dat er tijdens het racen soms dingen werden gezegd die je van streek maakten en dan sprak je even een paar races of langer niet met die journalist.'

Herbert: 'Vond mezelf altijd erg uitgesproken over bepaalde zaken'

Anderzijds betreurt Herbert de gang van zaken. 'Ik snap het als het een besluit van een team is, maar tegelijkertijd vind ik ook dat je zo uitgesproken mag zijn als je zelf wil.' Des te meer reden dat Herbert het apart vond toen zijn contract bij Sky niet werd verlengd. 'Ik vond mezelf altijd erg uitgesproken over bepaalde zaken. Ik deinsde nooit ergens voor terug. Sommige mensen wilden een bepaalde persoon binnen een team niet van streek maken, omdat ze een soort relatie hadden. En je denkt min of meer dat het niet over die relatie zou moeten gaan, maar over wat je ziet en wat je hoort van fans.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws