Verstappen eerlijk: 'Ik weet niet of dit een eerlijke titelstrijd is' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen eerlijk: 'Ik weet niet of dit een eerlijke titelstrijd is'

Verstappen eerlijk: 'Ik weet niet of dit een eerlijke titelstrijd is'

Max Verstappen weet niet of hij wel in een eerlijke competitie verkeert. Om hem heen gebeurt er in de Formule 1 veel met FIA-tests, gehannes over regels, technische berichten en beschuldigingen. De Nederlander vertrouwt erop dat de FIA en zijn team toezien op een eerlijke competitie, maar kan zelf weinig met wat er momenteel in de sport gebeurt.

Momenteel zijn er veel 'soaps' gaande in de Formule 1, van een ineens veel snellere Mercedes-motor tot een doorbuigende achtervleugel. De ontwikkelingen roepen veel vragen op, ook bij Verstappen. 'Het is moeilijk om te zeggen of ik in een eerlijk gevecht zit', geeft de coureur aan, tegen onder meer Formule 1 MAGAZINE. 'Niet alleen wat de toekomst betreft, ook wat betreft waar de afgelopen races mee geracet is.'

Verstappen rekent op Red Bull

Verstappen vindt dat zijn team moet onderzoeken wat wel en niet legaal is, vooral om de titelstrijd zo eerlijk mogelijk te houden. 'We gaan het onderzoeken, we hebben er wel beelden van. Ook van vorige races', zo zegt hij over onder meer de doorbuigende achtervleugel van Mercedes.

Zelf houdt Verstappen zich er niet zo mee bezig, vooral omdat hij niet zoveel kan veranderen aan de situaties. 'Nee. Ik focus me gewoon op mezelf. Ik wil het zelf gewoon altijd zo goed mogelijk doen.'

Volg jij F1Maximaal al op Instagram? Ontvang nu het F1-nieuws nog sneller op je timeline!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws