Glock ziet Red Bull mogelijk te veel investeren in 2021: 'Dat kan een nadeel zijn' Formule 1
Formule 1

Glock ziet Red Bull mogelijk te veel investeren in 2021: 'Dat kan een nadeel zijn'

Glock ziet Red Bull mogelijk te veel investeren in 2021: 'Dat kan een nadeel zijn'

Timo Glock denkt dat Red Bull Racing nog een lastig jaar voor de boeg heeft in seizoen 2021. Mercedes is volgens de oud Formule 1-coureur bezig met een flinke terugslag, al zal het volgens de Duitser gaan liggen aan wie het meeste investeert in het huidige seizoen. Glock verwacht door deze investeringen een nadeel voor Red Bull in 2022.

Na de eerste seizoenshelft heeft Mercedes de leiding in zowel het coureurs- als constructeurskampioenschap weer in handen. De Duitse renstal maakte met Lewis Hamilton een flinke inhaalslag op de nummer twee in het kampioenschap, Max Verstappen. 'Ik hoop dat Red Bull snel weer terug kan slaan', zegt hij bij Speedweek.

'Het voordeel slingert namelijk weer terug naar Mercedes', analyseert de voormalig coureur. De titelstrijd is volgens Glock echter nog lang niet voorbij. 'De tweede seizoenshelft wordt weer spannend, twee topteams en twee topcoureurs op gelijke voet.' Wie er uiteindelijk met de wereldtitel vandoor zal gaan, wordt volgens de oud-coureur vooral bepaald door de investeringsplannen van Mercedes en van Red Bull.

Gaat Red Bull of Mercedes meer investeren?

'De vraag is wie er meer gaat investeren in de huidige bolide en wie er juist meer in de toekomst gaat investeren', legt Glock uit. De teams der Formule 1 moeten veel geld investeren om de nieuwe bolides te ontwikkelen, maar voor Red Bull en Mercedes is de doorontwikkeling in het huidige seizoen ook erg belangrijk voor de titelstrijd.

'Mijn gevoel zegt me dat Red Bull weet dat dit dé grote kans is dit seizoen', zegt de 39-jarige Duitser. 'Daarom ga je dit seizoen waarschijnlijk meer uitgeven aan het succes van het huidige seizoen, maar dat kan in 2022 dan weer een nadeel zijn.' Een gooi naar de 2021-titel voor Verstappen kan dus zomaar betekenen dat Red Bull voor de komende jaren een achterstand opbouwt.

'Ik denk dat Mercedes en Red Bull een voorsprong behouden'

Ondanks de investeringen voor de titel in 2021 denkt Glock dat het volgend jaar alsnog wel goed zit bij de Oostenrijkse en Duitse renstal. 'Met de nieuwe auto's en minder vrijheid in de technische reglementen komt het veld vanzelf dichter bij elkaar. Uiteindelijk denk ik toch dat Mercedes en Red Bull een kleine voorsprong zullen behouden. Het middenveld richt zich echter al meer en meer op 2022, dit belooft aardig wat spanning en onzekerheid.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws