GP Australië tot en met 2035 op F1-kalender, ook F2 en F3 naar Albert Park Formule 1
Formule 1

GP Australië tot en met 2035 op F1-kalender, ook F2 en F3 naar Albert Park

GP Australië tot en met 2035 op F1-kalender, ook F2 en F3 naar Albert Park

De Grand Prix van Australië heeft een deal gesloten met de Formule 1 om de race in Melbourne tot en met 2035 op de kalender te houden. Hiermee is de deal tussen de twee partijen verlengd met tien jaar, aangezien de huidige overeenkomst liep tot en met 2025. Naast het feit dat de Formule 1 zal blijven racen in Australië, zullen ook de Formule 2 en de Formule 3 volgend jaar te vinden zijn in Melbourne.

Het is niet de eerste lange deal die de Formule 1 heeft gesloten dit jaar. Eerder werden de Grands Prix van China, Singapore en Miami een plekje gegarandeerd op de kalender van de koningsklasse van de autosport. Albert Park voegt zich nu bij dat rijtje. Het circuit kent al een rijke geschiedenis binnen de Formule 1, aangezien de Grand Prix al sinds 1996 op de kalender staat. Slechts twee jaar werd er niet gereden op Albert Park vanwege de coronapandemie. Dit seizoen keerde de Formule 1 weer terug in Australië.

Volgend jaar zal niet alleen de Formule 1 racen in Australië, maar ook de Formule 2 en Formule 3 gaan hun races verreden op het stratencircuit in Melbourne. De sport is tevreden dat de Grand Prix op de kalender blijft, zeker na de ontwikkelingen rond het circuit van de afgelopen jaren. 'De laatste twee jaar zijn er significante investeringen gedaan om de baan, de belevenis van de fans en de faciliteiten te verbeteren', schrijft Formula1.com op haar website. 'Verdere ontwikkelingen om het circuit te moderniseren staan nog in de agenda.'

GP Australië opent F1-seizoen minimaal vijf keer

Naast het feit dat de Grand Prix van Australië de komende dertien jaar nog op de kalender van de Formule 1 staat, hebben de organisatoren ook de garantie dat het evenement minimaal vijf keer het seizoen mag openen. Voor de pandemie was de race in Melbourne traditiegetrouw de seizoensopener, maar dit jaar was dat Bahrein. Motorsport.com meldt dat de Grand Prix van Australië hoe dan ook in 2024 en 2025 als eerste op de kalender staat. Voor volgend seizoen is het nog niet duidelijk wanneer de race plaats zal vinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws