Verstappen gaat voor een herhaling van Baku: 'Met een één-twee over de finish' Formule 1
Formule 1

Verstappen gaat voor een herhaling van Baku: 'Met een één-twee over de finish'

Verstappen gaat voor een herhaling van Baku: 'Met een één-twee over de finish'

Max Verstappen en Sergio Pérez geven hun kijk op de aankomende Grand Prix van Canada. Vorig weekend had Red Bull Racing een fantastisch weekend met een één-twee op het circuit van Baku, maar er is nog een lange weg te gaan volgens de regerend wereldkampioen. Toch kan het team van Red Bull kan niet wachten om aan de slag te gaan in Montreal en wederom bovenaan te staan.

‘Het is een speciale race. De Grand Prix van Canada heeft een geweldige geschiedenis, die zijn sport vereert. We hebben er missers gehad, maar ook triomfen. Die laatste is misschien wel des te leuker vanwege de zeldzaamheid. Meest recentelijk was Max in 2018, waar hij als derde eindigde’, aldus Red Bull in een persbericht.

Verstappen en de grote kans in Montreal

Verstappen maakte in 2015 voor het eerst kennis met het circuit in Montreal. Hij kwam toen als vijftiende over de finish. Een jaar later finishte hij als vierde. De regerend wereldkampioen heeft eenmaal op het podium gestaan tegenover de Canadese fans, toen hij derde werd in 2018. Hij won afgelopen zondag op het stratencircuit van Baku en alsof dat niet genoeg was, maakte zijn teamgenoot Perez er een één-twee van. Komend weekend gaat hij voor een herhaling van dit resultaat. ‘We zijn al een tijdje niet in Montreal geweest. Het is fijn om er weer naar toe te kunnen. De baan heeft een unieke lay-out en ik ben benieuwd hoe het asfalt is’, aldus Verstappen.

‘Hopelijk levert de auto goed werk dit weekend. Ik kijk persoonlijk altijd uit naar Montreal. Het is een prachtige stad. Het zou geweldig zijn als we in Canada net als Baku met een één-tweetje de finish over kunnen gaan.’ Red Bull loopt aan kop in beide kampioenschappen, maar de Nederlander blijft er nuchter onder. ‘Het is fijn dat we aan kop gaan, maar er is nog een lange weg te gaan. We moeten als team blijven pushen en zoveel mogelijk punten binnenhalen.’

Pérez gaat dit weekend alles geven

Pérez gaat vol vertrouwen richting de Grand Prix van Canada. Hij heeft de volle vertrouwen dat hij wederom de maximale resultaten kan behalen. ‘Als je een teleurstellende dag hebt en toch nog tweede wordt én de snelste raceronde neerzet, kun je niet zeggen dat het al te slecht is.’ De Mexicaanse coureur vervolgt dat de auto goed presteert op de stratencircuits. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat we dit weekend opnieuw een sterke prestatie kunnen neerzetten en het momentum aan de top kunnen houden. Het is leuk om weer terug te zijn in Canada, het is een circuit waar ik graag in rijdt en met een competitieve auto zal het leuk worden.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws