GPDA stuurt brief naar FIA vanwege herstart Mugello Formule 1
Formule 1

GPDA stuurt brief naar FIA vanwege herstart Mugello

GPDA stuurt brief naar FIA vanwege herstart Mugello

Voorafgaand aan de coureursbriefing vrijdag, stuurt de coureursvakbond GPDA een brief naar de FIA en Michael Masi. De coureurs willen graag met de stewards praten over de enorme crash die plaatsvond bij de herstart van de Grand Prix van Toscane.

Voorzitters van de GPDA, Sebastian Vettel en Romain Grosjean, spraken voorafgaand met elkaar over het versturen van een brief aan de FIA. Dat deden ze in overleg met juridisch vertegenwoordiger Anastasia Fowle. 'We schreven een brief aan Michael Masi omdat we willen proberen om erachter te komen wat beter kan.'

'Maar ik denk niet dat er specifieke dingen zijn die fout gingen bij de herstart van Mugello. Er waren veel kleine factoren die een heel groot ongeval veroorzaakte. Met wat kleine aanpassingen kunnen dit soort situaties mogelijk voorkomen worden', gaat Grosjean verder tegen motorsport.com.

Maar juist omdat de GPDA niet weet waarom het fout ging, willen zij het graag aankaarten in de coureursbriefing voorafgaand aan de eerste vrije training. 'We willen voorkomen dat zo'n naar ongeluk zich nog eens voltrekt. We hadden echt geluk, want er raakte niemand gewond terwijl het wel een zwaar ongeluk was.' (Foto: Haas F1 Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws