Tsunoda overtuigd dat AlphaTauri oplossing voor DRS-probleem heeft gevonden Formule 1
Formule 1

Tsunoda overtuigd dat AlphaTauri oplossing voor DRS-probleem heeft gevonden

Tsunoda overtuigd dat AlphaTauri oplossing voor DRS-probleem heeft gevonden

Yuki Tsunoda weet dat het team van AlphaTauri het probleem met de DRS-vleugel heeft weten op te lossen. De Japanner moest tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan de pits in rijden om zijn vleugel te laten plakken. Het was een opmerkelijk tafereel en het kwam op een slecht moment voor Tsunoda, aangezien hij in de punten reed. De coureur is wel tevreden dat hij dit seizoen in staat is om goede resultaten te halen.

Afgelopen zondag moest de DRS-vleugel van de AlphaTauri-bolide gerepareerd worden, omdat deze maar voor de helft openging. Toen Tsunoda naar binnen werd gehaald, had hij nog geen idee waarom. 'Ik kwam er pas achter toen ik de pits in reed en het aan mij werd verteld', wordt de AlphaTauri-coureur geciteerd door Motorsport.com. 'Ik voelde er in eerste instantie niet veel van, maar ik merkte wel dat de auto zich anders ging gedragen vanaf de twintigste ronde. De balans in de auto voelde niet meer goed en ik dacht dat het kwam door bandenslijtage. Rond hetzelfde moment zal het probleem met de achtervleugel zijn ontstaan.'

Tijdens de race kon AlphaTauri slechts een tijdelijke oplossing verzinnen. Tsunoda denkt dat het team doordeweeks de langetermijnoplossing heeft gevonden. 'Het belangrijkste was om te achterhalen wat de oorzaak van het probleem was. De vleugel is inmiddels aangepast en we hebben er vertrouwen in dat het niet nog eens zal gebeuren. Het is aan de ene kant misschien goed dat dit soort dingen in de openingsfase van het seizoen gebeuren. Aan de andere kant was het een erg belangrijke race voor ons.'

Tsunoda baalt van probleem

Voor Tsunoda was het probleem extra zuur, aangezien hij op een goede positie reed. De coureur is wel tevreden met zijn progressie. 'Ik kende een zeer goede race, als je kijkt naar hoe constant ik was. Ik heb nu meer vertrouwen dat ik in staat ben om de juiste resultaten te behalen. Daar ben ik blij mee. Ik ben natuurlijk niet compleet tevreden, want ik reed achter Pierre (Gasly, red,), maar we hebben als team wel een goed resultaat behaald', aldus Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws