Haas wil niet te hard van stapel lopen: 'Weten nog niet of alle problemen opgelost zijn' Formule 1
Formule 1

Haas wil niet te hard van stapel lopen: 'Weten nog niet of alle problemen opgelost zijn'

Haas wil niet te hard van stapel lopen: 'Weten nog niet of alle problemen opgelost zijn'

Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg weten nog niet zeker of de problemen van vorig jaar helemaal opgelost zijn, maar het is de twee Haas-coureurs duidelijk dat het beter gaat. Het zal nog een paar races duren voordat de Amerikaanse renstal echt een helder beeld heeft van haar prestaties, dus daarom willen Magnussen en Hülkenberg nog niet te vroeg juichen.

Zes teams hebben sinds het begin van het 2024-seizoen punten weten te scoren, en daar is Haas één van. Haas pakte haar eerste WK-punt tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië doordat Hülkenberg op de tiende plek eindigde. Teamgenoot Magnussen droeg bij door veel coureurs achter zich te houden. Daar was niet iedereen blij mee, maar het leverde Haas een punt op. Voor Magnussen was er met zijn tijdstraffen geen kans meer om in de punten terecht te komen, maar voor de Duitser wel. 'Het weekend in Jeddah verliep positief, ondanks dat het niet het beste circuit was voor ons', zegt Magnussen, geciteerd door Speedweek.

'Ik kon een goede pace rijden, en daar ligt onze focus dan ook dit jaar', gaat de 31-jarige verder. 'We weten nog niet echt of we onze problemen van vorig jaar hebben opgelost, daarvoor moeten we nog een aantal races rijden.' In Bahrein ging het tijdens de kwalificatie heel goed, toen wist Hülkenberg als tiende te kwalificeren. In de race lukte het hem niet om in de punten te komen vanwege een incident in de openingsronde. 'We hebben hoe dan ook vooruitgang geboekt en een goed resultaat behaald met Nico. Ik kijk ernaar uit om meer punten te scoren, vooral in Melbourne, waar ik goede herinningen heb aan mijn debuut en eerste podium', aldus Magnussen.

Ook Hülkenberg rekent Haas nog niet rijk

De 36-jarige uit Emmerich sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot dat het nog wel even gaat duren voordat Haas weet waar ze echt staat. 'Vorig jaar eindigde Kevin ook als tiende in Jeddah en scoorde ik in Melbourne, maar daarna ging het volledig anders', kaart Hülkenberg aan. 'Daarom wil ik nog niet te vroeg juichen. Ik denk dat we nog eens drie, vier weekenden af moeten wachten om de positieve trend echt te bevestigen.' Door het ene puntje uit Jeddah staat Haas voorlopig op de zesde plek in het kampioenschap. Aston Martin staat op de vijfde plek met dertien punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws