Verstappen benadrukt betrokkenheid bij simteam: 'Eerste wat ik doe is mijn laptop uitpakken!' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen benadrukt betrokkenheid bij simteam: 'Eerste wat ik doe is mijn laptop uitpakken!'

Verstappen benadrukt betrokkenheid bij simteam: 'Eerste wat ik doe is mijn laptop uitpakken!'

Max Verstappen benadrukt nogmaals zijn betrokkenheid bij al het racen dat online plaatsvindt, de Nederlander zorgt er bij aankomst in zijn hotel namelijk altijd voor dat zijn wifi optimaal werkt, zelfs als hij daarover moet discussiëren met de medewerkers. De drievoudig wereldkampioen is gewoon graag bezig met simracen en staat dan ook altijd klaar om zijn team te helpen.

Dat het Verstappen niet uitmaakt waar hij zit of hoe laat hij kan aansluiten, werd in Jeddah nogmaals duidelijk. De 26-jarige zat tot in de late uren van de nacht achter zijn laptop nog te simracen met Team Redline, zijn simteam. De dag erna verscheen Verstappen fris en fruitig in de paddock om een poleposition te pakken, en op zaterdag 'gewoon' te winnen. De Limburger geniet er erg van, en zodra hij op zijn bestemming aankomt, is ook niets anders belangrijk dan even kijken hoe het met zijn team gaat. 'Het eerste wat ik doe, als ik de kamer binnenkom, is mijn laptop uitpakken en ervoor zorgen dat alles goed werkt', lacht Verstappen bij een mediamoment van Team Redline.

'Dus dat eerst, voordat ik mijn bagage uit ga pakken', zegt de Nederlander. 'Meestal raak ik dan in discussie met het hotel omdat ze zeggen: meneer, we hebben geen snellere wifi. En dan zeg ik: ik weet vrij zeker dat jullie dat wel hebben!' grijnst de drievoudig wereldkampioen. 'Dat is dan weer een discussie van uur. Maar ik geniet er echt van, gewoon even weer samenkomen en kijken naar de races, omdat de jongens zich dan voorbereiden op het volgende evenement, dus ik zorg ervoor dat alles goed werkt. Als ze vragen hebben of wat dan ook, dan ben ik er gewoon even bij', legt de Red Bull Racing-coureur uit.

Tekst gaat verder onder de video.

Verstappen heel ambitieus op het gebied van simracen

Dat Verstappen op de virtuele baan net zo gepassioneerd is als op het echte asfalt, was natuurlijk allang duidelijk. De Nederlander heeft ambitieuze plannen als het gaat om Team Redline. Een tijd geleden heeft hij uitgesproken dat ze willen werken aan een plan om simracers echt op de baan te krijgen, omdat hij denkt dat dat mogelijk is. De 26-jarige is erg betrokken bij zijn team en wil graag iedereen helpen om bepaalde doelen te bereiken. De meeste coureurs zijn blij als ze even een weekend niet hoeven te racen, voor Verstappen zijn er amper dagen waarop hij niet achter het stuur of achter zijn scherm te vinden is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws