Häkkinen: 'Red Bull ligt achter op Mercedes, maar Pérez vormt lichtpuntje' Formule 1
Formule 1

Häkkinen: 'Red Bull ligt achter op Mercedes, maar Pérez vormt lichtpuntje'

Häkkinen: 'Red Bull ligt achter op Mercedes, maar Pérez vormt lichtpuntje'

Mika Häkkinen denkt dat Mercedes momenteel de bovenliggende partij is in de F1. Red Bull Racing viel in Turkije tegen en ook de tweevoudig wereldkampioen ontging dit niet. In zijn column voor Unibet geeft hij aan dat Red Bull werk te verrichten heeft, hoewel het niet alleen maar kommer en kwel was op Istanbul Park. Zo vormde de sterke vorm van Sergio Pérez een lichtpuntje voor het team uit Milton Keynes.

'Wat afgelopen weekend duidelijk is geworden is dat Mercedes qua prestaties nu voorligt op Mercedes', moet de Fin concluderen, afgaand op de meest recente Formule 1-race. 'Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren de snelste heren in de kwalificatie en Max Verstappen heeft toegegeven dat er werk te verrichten is als Red Bull de titel wil winnen', voegt hij daaraan toe.

Na de Grand Prix van Turkije gaf de Nederlander inderdaad aan niet tevreden te zijn over het prestatieniveau van zijn team. Op Istanbul Park kwamen de Oostenrijkers enkele tienden tekort op de Duitse concurrenten. In een titelstrijd die zo spannend is als in 2021 is dit verschil te groot voor Verstappen om het WK in zijn voordeel af te sluiten.

Red Bull rekent op Pérez

Waarom Red Bull de komende weekenden dan wel weer positief in mag gaan is omdat Pérez zijn bijdrage absoluut heeft geleverd op Istanbul Park. 'Een van de lichtpuntjes voor Red Bull van afgelopen race was de sterke prestatie van Pérez', geeft de voormalige McLaren-coureur aan. 'Hij verdedigde voor Verstappen en eindigde de wedstrijd als derde. Zijn gevecht met Hamilton was daarnaast uitstekend. Het zelfvertrouwen spatte er vanaf en het was een volwassen optreden.'

'Nu we de laatste zes wedstrijden van het seizoen ingaan, denk ik dat Bottas en Pérez van toenemend belang zullen zijn voor het veroveren van de wereldtitel. Zij moeten Hamilton en Verstappen steunen, ook op strategisch gebied', concludeert Häkkinen, die dus denkt dat bij beide renstallen de tweede rijder hiertoe in staat is. Waar Pérez dit aan het begin van het jaar niet liet zien, was zijn optreden in Turkije van dusdanig veel kwaliteit dat er gehoopt wordt dat dit de titelstrijd van Red Bull kracht bijzet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws