'Motorupgrade Ferrari goed voor vermogenstoename van 10 pk' Formule 1
Formule 1

'Motorupgrade Ferrari goed voor vermogenstoename van 10 pk'

'Motorupgrade Ferrari goed voor vermogenstoename van 10 pk'

Mattia Binotto is tevreden met de progressie van Ferrari wat de motor betreft, maar de progressie is wellicht niet zo groot als gehoopt. Bronnen van het Spaanse AS spreken namelijk van een toename van 10 pk na de verbeteringen aan de krachtbron die de Italiaanse renstal enkele weken geleden doorgevoerd heeft. Wel lijken de minuten op het asfalt voor 2022 een verschil te kunnen gaan maken.

'Het geeft ons een klein voordeel, maar ik wil niet kwantificeren hoeveel dat is per ronde', benadrukte de Italiaan nog maar eens tegenover het Spaanse sportmedium toen naar het verbeterde motorblok werd gevraagd. 'Het verschilt namelijk per circuit. Het is niet alleen puur een vermogenstoename, maar ook wat we uit het elektrische systeem halen.' Op alle vlakken is het team uit Maranello dus op zoek naar vermogenswinst.

Dat heeft in de eerste race met het nieuwe motorblok al wel zijn vruchten afgeworpen, zag de van oorsprong technische Ferrari-leider: 'Als we kijken naar waar we op zaterdag eindigden met Charles Leclerc denk ik dat er wel enkele posities zijn die we door de verbetering gewonnen hebben.' Hoeveel posities het gescheeld heeft, durft hij wederom niet te kwantificeren.

Teamleden van Binotto waren wél bereid meer informatie te verschaffen omtrent de update van Ferrari. Naar verluidt is de totale toename in vermogen naar aanleiding van de update zo'n 10 pk. Of dat voldoende is en/of in de lijn der verwachtingen ligt, is tot op heden niet duidelijk. Wel was ook bij Carlos Sainz op Istanbul Park te zien dat de topsnelheid van Ferrari aan het verbeteren is.

Ferrari investeert in 2022

Binotto geeft aan dat ook op de lange termijn voordeel gehaald moet worden uit de introductie van de verbeterede onderdelen: 'Het doel is om ervaring op te doen voor de bouw van de 2022-krachtbron. Dat is waarom we de wijzigingen zo snel mogelijk geïntroduceerd hebben. Het is belangrijk om meters te maken op het asfalt voordat de motorblokken bevroren worden in 2022.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws