Hamilton bekent: 'Het is een eenzaam avontuur geweest' Formule 1
Formule 1

Hamilton bekent: 'Het is een eenzaam avontuur geweest'

Hamilton bekent: 'Het is een eenzaam avontuur geweest'

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton voelde zich eenzaam als enige persoon van kleur in de Formule 1. De Mercedes-coureur heeft nu een stichting opgericht om diversiteit in de sport een boost te geven en om andere mensen tegen eenzaamheid te helpen.

Hamilton was, samen met zijn familie, bijna altijd de enige persoon van kleur die bij een race aanwezig was. Dat was zowel in zijn tijd als amateur, maar ook de laatste 16 jaar als professional. ‘Het is een eenzaam avontuur geweest. Ik ben al 29 jaar aan het racen en wij waren altijd de enige familie van kleur’, aldus Hamilton tegen Sky Sports.

Hamilton wil dat het verandert en heeft daarom een stichting opgericht. De stichting gaat zich bezighouden met het verbeteren van baankansen in de Britse motorsport voor mensen van kleur. ‘We starten met onderwijs en bewustzijn. We gaan onderzoeken wat de grenzen zijn en hoe we die kunnen verleggen.’

‘In onze branche, waar we meer dan 40.000 banen hebben, is slechts één procent van een zwarte achtergrond. Dit zijn systematische problemen binnen het onderwijssysteem. We zijn, naast de stichting, ook Mission44 gestart. Die heb ik zelf gefinancierd om te proberen meer vertegenwoordiging, ondersteuning en empowerment te creëren voor deze jonge, achtergestelde groepen’, aldus Hamilton.

Hamiltons grote Monaco wens

De coureur heeft zich, naast de stichting, uitgesproken over de Grand Prix van Monaco. Hij heeft zich bij de groep, onder andere bestaande uit Daniel Ricciardo en Pierre Gasly, gevestigd om ervoor te zorgen dat de race op de kalender blijft staan. ‘Het is een van de kroonjuwelen van onze sport.’ De baan is volgens kritieken niet meer geschickt voor de hedendaagse Formule 1.

Mogelijk moeten er dus stappen worden ondernomen om de baan te verbeteren, maar dat ziet Hamilton niet echt zitten. ‘De baan aanpassen is niet makkelijk want het is één van de kleinste landen in de wereld. We hebben hier niet zoveel ruimte. Veel van ons wonen in Monaco. Maar de iconische status en de geschiedenis maken het zo aantrekkelijk voor de coureurs. Maar ik denk dat dit ook geldt voor iedereen die zit te kijken', aldus Hamilton tegen The Independent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws