Watson verwacht een 'gedesillusioneerde' Hamilton: 'Zal elk jaar steeds lastiger worden' Formule 1
Formule 1

Watson verwacht een 'gedesillusioneerde' Hamilton: 'Zal elk jaar steeds lastiger worden'

Watson verwacht een 'gedesillusioneerde' Hamilton: 'Zal elk jaar steeds lastiger worden'

John Watson, voormalig Formule 1-coureur, denkt dat Lewis Hamilton nog weleens ontgoocheld kan raken dit seizoen. De Mercedes-coureur lijkt op het moment niet echt mee te vechten voor de podiumplekken en al helemaal niet voor de overwinningen. Watson denkt dat de zevenvoudig wereldkampioen momenteel aan het nadenken is over zijn toekomst in de sport. De Brit verwacht dat Hamilton immers geen achtste titel meer kan winnen.

Mercedes heeft op het moment niet de snelheid om te vechten met Ferrari en Red Bull Racing. Dit kan veel doen met de mentale gesteldheid van een coureur. 'Ik zie het wel gebeuren dat Hamilton gedesillusioneerd raakt', vertelt Watson bij The Daily Mail. 'Het leven van een Formule 1-coureur is lastig als de auto niet snel is. Gezien de leeftijd van Lewis en alle jonge mannen die de sport binnenkomen, zal het elk jaar steeds lastiger voor hem worden.'

Watson: 'Hamilton misschien te lang in F1 gebleven'

Na de verloren titelstrijd van afgelopen seizoen gingen er geruchten rond dat Hamilton zou stoppen. De coureur besloot door te gaan, maar Watson weet dat timing heel erg belangrijk is bij een dergelijke keuze. 'Het is belangrijk om te weten wanneer je ermee moet stoppen. Is hij misschien te lang in de sport gebleven? Ik denk dat hij tot Silverstone de tijd neemt om te kijken of hij weer kan strijden voor overwinningen en podiums. Er is heel veel dat hij moet overwegen.'

'Zijn nalatenschap in de Formule 1 is een zeer belangrijke overweging', vervolgt de voormalig Formule 1-rijder. Hamilton heeft momenteel evenveel wereldkampioenschappen weten te winnen als Michael Schumacher. In de huidige vorm van Mercedes zal het lastig zijn voor de Brit om alleen aan kop te gaan. 'Hij wil een achtvoudig wereldkampioen zijn, maar misschien komt hij nu tot de conclusie dat hij dat nooit zal gaan bereiken. Die realiteit zal misschien wel tot hem door gaan dringen', aldus Watson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws