Hamilton: 'We hebben onze passie naar de VS gekregen' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'We hebben onze passie naar de VS gekregen'

Hamilton: 'We hebben onze passie naar de VS gekregen'

Lewis Hamilton is met zijn hoofd in de wolken dat de Formule 1 eindelijk plaatsvindt in de Verenigde Staten. Het is de Formule 1 gelukt om door te breken bij Amerikaanse racefans, die nu ook in levende lijve de sport mogen meemaken. Momenteel staan er twee races in dat land op de kalender, met komend weekend de Grand Prix van Miami. Volgend jaar staan er drie races op de kalender.

Komend weekend vindt de allereerste Grand Prix van Miami plaats. Met deze nieuwkomer in de Formule 1, staan er dit jaar twee races in de Verenigde staten op de kalender. Las Vegas voegt zich volgend seizoen bij deze groep. Veel om naar uit te kijken, vooral voor Hamilton die het prachtig vindt om te zien dat de Formule 1 eindelijk voet aan de grond heeft gekregen in de Verenigde Staten. Dat laat hij weten aan Motorsport.com

In het verleden werd er ook geracet op het circuit van Indianapolis, maar daar kwam na 2007 een einde aan. Hamilton, die de laatste editie in Indianapolis won, ziet een positieve ontwikkeling: ‘Ik groeide op en kwam er al snel genoeg achter hoe geweldig deze sport is. Toch kreeg de Formule 1 in Amerika maar geen plekje. Het is geweldig dat we onze passie ook naar de Verenigde Staten hebben gekregen. De liefde voor de sport groeit.’

Een weekend om naar uit te kijken

Het weekend is nog niet begonnen, maar het enthousiasme is hoog. Het circuit in Miami bestaat uit een aantal langzame secties, maar ook een recht stuk waar de Formule 1-coureurs grote snelheden kunnen behalen. ‘Miami wordt een belevenis voor ons allemaal. Dit geldt voor de mensen in de autosport, de fans die kijken en mensen die naar de wedstrijd gaan. Amerika heeft veel te bieden, dus dat is iets om naar uit te kijken’, aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws