Hamilton bezorgd: 'We beschikken zeker niet over het snelste materiaal' Formule 1
Formule 1

Hamilton bezorgd: 'We beschikken zeker niet over het snelste materiaal'

Hamilton bezorgd: 'We beschikken zeker niet over het snelste materiaal'

Lewis Hamilton verwacht op basis van de wintertests niet dat Mercedes als snelste team aan de start van het 2022-seizoen verschijnt. Mercedes heeft het relatief lastig vergeleken met directe concurrenten Red Bull Racing en Ferrari, en dat betekent dat het haar dominante positie in de koningsklasse zou kunnen verliezen. Na op zaterdag zijn laatste testmeters te maken, maakt hij de balans op.

'We hebben nog een paar plooien die we glad moeten strijden. We beschikken momenteel zeker niet over het snelste materiaal', stelt hij in een persconferentie vanaf het circuit. Mercedes leek in Barcelona het stuiteren van de bolide aardig onder controle te hebben, maar na de wijzigingen die het team in Bahrein doorvoerde aan de W13, lijkt het probleem nog steeds aardig aanwezig te zijn.

Hamilton durft dus zeker niet te spreken van een scenario waarin Mercedes het snelste team van de grid is bij de seizoensstart. In plaats daarvan meent Hamilton dat zijn renstal zich momenteel virtueel op de derde of vierde plek bevindt. 'Ferrari ziet er het beste uit en Red Bull staat daar waarschijnlijk achter. Daarna komen wij of McLaren pas. We lopen zeker niet voorop.'

Licht aan het einde van de tunnel voor Hamilton

Wel ziet Hamilton een klein lichtpuntje. Nee, het porpoisen heeft Mercedes nog niet op weten te lossen, en ook zagen we de zevenvoudig wereldkampioen zich enkele keren zwaar verremmen in zijn laatste testronden van 2022, maar over het algemeen heeft Mercedes de W13 prima aan de praat gehouden. 'Met de betrouwbaarheid zit het goed, dat is fijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws