Hamilton blij met populariteit F1 in de Verenigde Staten: 'Geweldig dat we hier nu drie races hebben' Formule 1
Formule 1

Hamilton blij met populariteit F1 in de Verenigde Staten: 'Geweldig dat we hier nu drie races hebben'

Hamilton blij met populariteit F1 in de Verenigde Staten: 'Geweldig dat we hier nu drie races hebben'

Lewis Hamilton vindt het geweldig om te zien hoe de Formule 1 in de afgelopen jaren is gegroeid in de Verenigde Staten. In 2023 reist het Formule 1-circus maar liefst drie keer af naar het Noord-Amerikaanse land. De zevenvoudig wereldkampioen herinnert zich nog wel de tijd dat de koningsklasse van de autosport totaal niet leefde in de Verenigde Staten.

Komend weekend staat in Miami de eerste van drie races in de Verenigde Staten op het programma. De Formule 1 heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen in het Noord-Amerikaanse land. Hamilton is daar erg blij mee en hij kan zich ook nog wel voor de geest halen hoe anders dit was toen hij in 2007 debuteerde in de koningsklasse van de autosport.

'Ik herinner me nog wel mijn eerste race in de Verenigde Staten in Indianapolis en ik kwam hier ook geregeld', vertelt Hamilton aan Sky Sports. 'Maar ik moest de mensen hier altijd over de sport vertellen en over wat het precies inhield. Zelf wist ik altijd al hoe fantastisch deze sport is en dat we nu drie GP's hebben in dit grote land is geweldig. Dat mensen hier, maar natuurlijk ook elders in de wereld, deze sport omarmen is schitterend.'

Hamilton wil graag weer vooraan rijden

De coureur van Mercedes komt graag in de Verenigde Staten en hij is ook erg populair in het Noord-Amerikaanse land. Het seizoen 2023 verloopt vooralsnog niet naar wens. De W14 presteert niet op elk circuit even goed en Hamilton stond tot dusver enkel in Australië op het podium. Daar moet snel verandering in komen. 'Ik wil heel graag weer vooraan meedoen. Daar werk ik hard aan, ik probeer het team weer naar voren te brengen', aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws