Hamilton optimistisch na Bakoe: 'Ik heb laten zien dat de honger er nog steeds zit' Formule 1
Formule 1

Hamilton optimistisch na Bakoe: 'Ik heb laten zien dat de honger er nog steeds zit'

Hamilton optimistisch na Bakoe: 'Ik heb laten zien dat de honger er nog steeds zit'

Lewis Hamilton is optimistisch na de race in Bakoe. Ondanks de vroege pitstop, net voor de safetycar, waardoor hij terugviel in het veld terwijl zijn concurrenten snellere pitstops hadden, hield hij de moed erin. Na het binnenkomen van de safetycar won de zevenvoudig wereldkampioen dan ook snel wat plekken terug, wat volgens hem aantoont dat de 'honger er nog steeds zit.' Bij Motorsport.com vertelt hij dat hij zeker teleurgesteld was, maar 'de frustratie losliet' waardoor hij zich weer omhoog kon vechten.

Aan het begin van de race op zondag tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan reed Hamilton op de vijfde plaats, maar net als de raceleider van dat moment, Max Verstappen, ging hij toch net iets te vroeg de pitstraat in. Vrij snel daarna kwam de safetycar naar buiten, waardoor zijn concurrenten relatief een stuk snellere pitstops konden maken. Het resulteerde voor Hamilton in het terugvallen naar de tiende plaats.

In eerste instantie zorgde het voor teleurstelling bij de Britse coureur, maar hij gaf aan dat hij die teleurstelling en frustratie ook snel weer losliet. Toen de safetycar eenmaal weer van de baan verdwenen was, ging de zevenvoudig wereldkampioen er vol voor en haalde hij meteen drie coureurs in, waaronder zijn teamgenoot George Russell. Ook Lance Stroll werd gepasseerd, maar het lukte hem niet om voorbij Carlos Sainz te komen, waardoor hij de race op de zesde plek eindigde.

Hamilton: 'De timing van de safetycar viel me zwaar'

Hamilton gaf wel toe dat de timing van de safetycar zwaar op zijn dak viel. 'Er zit zoveel werk in het weekend en de zaterdag ging ook niet zo soepel als je zou willen, dus dan hoop je dat het tijdens de race op zondag wel beter gaat', vertelt Hamilton. 'Als je dan opeens zoveel plekken verliest, dan is dat erg pijnlijk.'

Volgens Hamilton heeft hij echt vrij snel de frustratie losgelaten, waardoor hij toch het beste uit de race heeft gehaald. 'Vrij snel dacht ik eigenlijk van: ach, het is zoals het is', zegt Hamilton. 'Ik denk dat dat laat zien dat mijn honger om te winnen er nog steeds is. Zodra ik wat meer vertrouwen heb in de auto, dan komt de snelheid er weer uit. Ik mag mezelf niet verliezen in die frustratie, ik moet gewoon alles blijven geven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws