Mercedes voorzichtig over kansen in Miami: 'Maar lijkt wel op lay-out Melbourne' Formule 1
Formule 1

Mercedes voorzichtig over kansen in Miami: 'Maar lijkt wel op lay-out Melbourne'

Mercedes voorzichtig over kansen in Miami: 'Maar lijkt wel op lay-out Melbourne'

Mike Elliott denkt dat Mercedes in Miami beter voor de dag kan komen dan tijdens het vorige raceweekend in Bakoe. De Chief Technical Officer van het Duitse team vergelijkt de lay-out van het Miami International Autodrome met die van het Albert Park Circuit in Melbourne en juist op dat circuit kwam Mercedes een maand geleden goed uit de verf.

In Australië presteerde de W14 van Mercedes uitstekend. Lewis Hamilton eindigde achter Max Verstappen zelfs als tweede en scoorde daarmee de eerste podiumplaats van 2023 voor de Duitse constructeur. Vorig weekend moest Mercedes Ferrari en Aston Martin weer voor zich dulden. Achter Red Bull zijn de verschillen klein en Elliott, die twee weken geleden van functie wisselde met James Allison, durft daarom niet met zekerheid te zeggen hoe Mercedes ervoor staat in Miami.

'Dat is echt zeer lastig om te zeggen', antwoordt Elliott in de race debrief van Mercedes op de vraag of Mercedes competitiever zal zijn in Miami. 'Het zit dicht op elkaar. In Melbourne waren we waarschijnlijk wat sneller dan Aston Martin en Ferrari. In Bakoe waren we juist weer iets langzamer. Als je naar de lay-out kijkt, dan zou ik zeggen dat Miami meer lijkt op Melbourne en dan zou je misschien denken: dat is goed voor ons. En dat is het ook, maar het asfalt in Miami is net als in Bakoe vernieuwd, dus we weten het pas als we er zijn.'

Kostte de safetycar Hamilton een podiumplek?

Het weekend in Bakoe liep uit op een teleurstelling voor Mercedes. Hamilton maakte net als Verstappen vroeg zijn pitstop, maar zag zijn strategie door de komst van de safetycar mislukken. Had er met wat meer geluk misschien wel een podiumplaats in gezeten? Elliott denkt het niet. 'We hadden Sainz misschien kunnen pakken, maar het podium was denk ik een lastig verhaal geweest. We hadden alleen denk ik wel iets hoger kunnen eindigen', aldus de Brit.

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws