Hamilton en Russell over hun race in Monaco: 'Mooie inhaalactie op Norris' Formule 1
Formule 1

Hamilton en Russell over hun race in Monaco: 'Mooie inhaalactie op Norris'

Hamilton en Russell over hun race in Monaco: 'Mooie inhaalactie op Norris'

Lewis Hamilton en George Russell kwamen in Monaco weer niet mee met het tempo van Ferrari en Red Bull Racing, toch scoorde het Duitse team wel goede punten in Monte Carlo. De coureurs zijn tevreden met het resultaat van hun team.

George Russell eindigde dit seizoen steevast in de top vijf en dit was in Monaco ook het geval, hetgeen de coureur tevreden stemt. Toch was het een zware race voor de Brit: 'Het was een zware namiddag, erg fysiek met de hobbelige wagen, en een lange namiddag in verschillende omstandigheden. Het was lastig op de natte baan, ik moest zo lang mogelijk op de regenbanden blijven rijden, maar na de stops had ik een mooie inhaalactie op Lando Norris', zegt Russell in het persbericht van Mercedes.

Mercedes had vooral op de harde band de snelheid er goed in zitten: 'Ik had een paar sterke races op de harde band. In het tweede deel van de race was het moeilijk op de mediumband, met veel slijtage tegen het einde, maar P5 is nog steeds een goed resultaat. We zijn op dit circuit tegen de beperkingen van onze auto aangelopen, maar we hebben veel geleerd en dat kunnen we de komende weken goed gebruiken om weer een stap vooruit te zetten. Al met al is het een goed resultaat', aldus Russell.

Hamilton zat vast achter Alonso

Lewis Hamilton had een minder gelukkige middag en zat vrijwel de hele race vast achter Fernando Alonso op P8: 'Ik zat het grootste deel van de race vast achter andere auto's en op het einde kon ik gewoon cruisen, maar niet inhalen. Ik was blij toen het ging regenen, want dat creëert meestal mogelijkheden. Helaas pakte het anders uit en konden we Ocon niet passeren toen ik op de intermediates reed.'

Hamilton kijkt terug op een zwaar weekend en wil vooruit naar de volgende race in Baku. 'Het was een zwaar weekend en ik had een paar ongelukkige situaties, zoals de rode vlag in de kwalificatie, dus ik kijk er nu naar uit om de bladzijde om te slaan en naar Baku te gaan. Het is een ander soort circuit, ook al zijn er wat overeenkomsten met de langzame bochten hier in Monaco, maar hopelijk kunnen we vooruitgang boeken en een beter niveau laten zien dan we in Barcelona zagen', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws