Boze Leclerc na geblunder bij Ferrari: 'Ik hou van mijn team maar dit mag niet gebeuren!' Formule 1
Formule 1

Boze Leclerc na geblunder bij Ferrari: 'Ik hou van mijn team maar dit mag niet gebeuren!'

Boze Leclerc na geblunder bij Ferrari: 'Ik hou van mijn team maar dit mag niet gebeuren!'

Charles Leclerc is enorm teleurgesteld na zijn thuisrace in Monaco. De Ferrari-coureur viel terug van de eerste naar de vierde plek en werd ingehaald door beide Red Bull Racing-coureurs. Sergio Perez ging er met de overwinning vandoor en Max Verstappen liep uit op de Monegask in het kampioenschap.

Na afloop van de race stond Leclerc met een zuur gezicht de pers te woord. De Monegask zei tegenover Sky Sports F1 dat zijn team veel te veel fouten maakte. 'Fouten kunnen gebeuren maar het waren er veel te veel in deze race. Ik heb vragen beantwoord over de banden maar werd door het team op een dwaalspoor gebracht. Ik begrijp niet waarom we zo vroeg naar de intermediates gingen en hoe we zo de overcut van Red Bull hebben laten gebeuren', zegt Leclerc bij Sky Sports F1.

Dure punten laten liggen in het kampioenschap

Ferrari was veruit het snelste team in Monaco en de tactische blunders zorgden voor het mislopen van kostbare punten voor de Monegask. 'Het is heel moeilijk om dit te overkomen in mijn thuisrace. Dit kunnen we ons niet veroorloven, van P1 naar P4. Ik hou van mijn team maar dit mag niet gebeuren maar we zullen sterker terugkomen', zegt de Monegask teleurgesteld.

Leclerc begrijpt niet hoe het heeft kunnen gebeuren: 'Ik weet niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Helaas was ik geen onderdeel van de discussie. Ik werd binnen geroepen en had geen beeld van de situatie dus ik ging, maar daarna riepen ze ineens dat ik buiten moest blijven maar was ik al in de pits. Door de rode vlag kon ik resetten en iets rustiger worden, maar nu het voorbij is ben ik boos. De beslissing voor de eerste stop was helemaal fout', zo sluit de Monegask boos af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws