Update | Pérez ontkent contractverlenging: 'Ik bedoelde dat het een fles champagne was' Formule 1
Formule 1

Update | Pérez ontkent contractverlenging: 'Ik bedoelde dat het een fles champagne was'

Update | Pérez ontkent contractverlenging: 'Ik bedoelde dat het een fles champagne was'

Sergio Pérez heeft waarschijnlijk per ongeluk verklapt dat hij heeft bijgetekend bij Red Bull. De Mexicaan wist de Grand Prix van Monaco te winnen, en was na afloop dan ook uitzinnig. Dat heeft er misschien ook mee te maken, nadat er afgelopen weekend in Barcelona juist irritaties ontstonden. Toen mocht Pérez niet voorbij aan Max Verstappen, en daar baalde hij van.

Het is al enige tijd duidelijk dat Pérez hard moet werken voor zijn contract. Zelf gaf hij al eens aan dat onderhandelen met Christian Horner en Helmut Marko niet makkelijk is. Maar Pérez heeft in de afgelopen races laten zien waartoe hij in staat is, en een contractverlenging zit er dan ook wel aan te komen. Niemand weet alleen wanneer dit helemaal rond is, totdat het naar buiten wordt gebracht.

Pérez maakt grapje met Horner

Het antwoord is er waarschijnlijk al eerder dan gepland. Nadat de interviews waren afgenomen en Pérez onderweg was naar het podium, was zijn onderonsje met de teambaas van Red Bull te verstaan. 'Ik heb te vroeg bijgetekend', was te horen uit de mond van Pérez richting Horner. Het is natuurlijk altijd gissen, maar zo'n opmerking kan erop duiden dat het inmiddels al wel rond is.

Hoe het verder precies zit, weten we nog niet. Het contract van Pérez loopt in ieder geval nog tot het einde van dit seizoen. Mogelijk dat Red Bull nu in de situatie zit, dat ze er wel op moeten gaan reageren. Voor Pérez zou het een grote geruststelling zijn, en een overwinning in Monaco zal hem daarbij helpen. Een plekje in de stal van Horner is dan ook wel een zekerheidje geworden.

Update 20.00u (29/05) | Pérez ontkent contractverlenging: 'Ik bedoelde dat het een fles champagne was'

Tijdens de persconferentie heeft de Mexicaan ontkent dat er al een nieuwe deal getekend is. 'Ik bedoelde dat het een fles champagne was', zegt Pérez daarover na een vraag van NU.nl. 'We zullen het zien.' Ondertussen zat Verstappen keihard te lachen: 'Ik denk dat wat je vandaag hebt gedaan, dat kan helpen, een beetje.' Pérez voegt daar lachend aan toe: 'Dat hoop ik.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws