Sainz over chaotische race in Monaco: 'Had de race kunnen winnen' Formule 1
Formule 1

Sainz over chaotische race in Monaco: 'Had de race kunnen winnen'

Sainz over chaotische race in Monaco: 'Had de race kunnen winnen'

Carlos Sainz is teleurgesteld met het resultaat van zijn team in Monaco. De Spanjaard wist wel op te schuiven naar P3 naar P2 maar teamgenoot Charles Lclerc viel terug naar P4. Sainz was de eerste die vroeg om racebanden en profiteerde van deze strategische zet.

Sainz tevreden waarop hij zijn race heeft gemanaged: 'Ik denk dat we de race goed geleid hebben. Aan mijn kant waren er een paar moeilijke beslissingen te nemen zoals pitten voor de inters of buiten blijven en ik was er op gebrand om buiten te blijven tot de slicks. Dat gaf me de leiding in de race en de mogelijkheid om de race te winnen', zegt Sainz tegen Sky Sports F1.

Outlap was te langzaam om Perez voor te blijven

De Spanjaard zegt verder dat zijn outlap te langzaam was om Sergio Perez achter zich te houden na zijn pitstop. 'Ik zou de race gewonnen hebben als ik een betere out lap had gereden. Helaas ging een achterblijver voor 10 bochten niet uit de weg en was ik zo te traag in de out lap en dat was genoeg voor Checo om me te overcutten.'

De Ferrari-coureur probeerde tegen het einde van de race Perez aan te vallen maar kwam er niet voorbij. 'Het probleem was dat mijn hards ook niet in een geweldige conditie waren. Het was links achter en voor aan het slijten, wij hadden minder slijtage dan Perez. Dat is waarom we zo dicht bij hem konden blijven. Op een paar plaatsen lanceerde ik bijna een inhaalactie en het kostte me bijna een DNF', zegt Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws