Hamilton heeft geen vertrouwen in toekomst Mercedes: 'Of we er komen, zullen we zien' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft geen vertrouwen in toekomst Mercedes: 'Of we er komen, zullen we zien'

Hamilton heeft geen vertrouwen in toekomst Mercedes: 'Of we er komen, zullen we zien'

Lewis Hamilton heeft geen enkel positief woord over voor de verloop van zijn 2023-seizoen. De Brit zegt ook niet helemaal het vertrouwen te hebben dat Mercedes volgend jaar wel de strijd met Red Bull aan kan gaan, want de Oostenrijkse renstal liet wel iets heel bijzonders zien op het Yas Marina Circuit. Toto Wolff heeft meer vertrouwen in de toekomst van Mercedes.

'Het is geen geweldig jaar geweest. Er is niet veel om mee te nemen uit het jaar in het algemeen', vertelde Hamilton teleurgesteld aan Sky Sports, nadat hij niet hoger dan negende kon eindigen in Abu Dhabi. Teamgenoot George Russell wist wel de derde plek op het podium te pakken, en Mercedes kon met P2 in het constructeurskampioenschap naar huis. Toch heeft Hamilton geen enkel goed woord over voor het verloop van het 2023.

'Het feit dat ik het overleefd heb, dat is waarschijnlijk alles', noemde de zevenvoudig kampioen als enige pluspuntje. 'Op dit moment weet ik het niet echt', voegde Hamilton eraan toe toen hem werd gevraagd of hij geloofde dat Mercedes weer mee kan strijden om de wereldtitel met de auto van volgend jaar. 'Dat Red Bull uiteindelijk met 17 seconden wint, terwijl ze hun auto sinds augustus nog niet eens hebben ontwikkeld, is zeker een punt van zorg. Maar we hebben veel geleerd over de auto en het is nu aan het team. Ze weten wat ze moeten doen. Of we er komen, zullen we zien.'

Wolff: 'Deze dag voelt alsof je gewonnen hebt'

Teambaas Wolff klonk wat optimistischer over de uitslag van de race op het Yas Marina Circuit dan Hamilton, ondanks dat Mercedes voor het eerst sinds het 2011-seizoen een jaar zonder overwinningen afsloot. 'Deze dag voelt alsof je gewonnen hebt en dat is geweldig. Daar moeten we blij mee zijn, maar als racer wil je ook meer, maar vandaag hebben we gewonnen', zei hij over de strijd met Ferrari om de tweede plaats in het constructeursklassement.

'We hebben een achterstand op de leiders (Red Bull, red.), maar de twee teams (van Mercedes, red.) in Brackley en Brixworth zijn zo gemotiveerd, we hebben zoveel goede dingen in de pijplijn, zoveel nieuwe dingen', licht Wolff alvast een tipje van de sluier op. 'Ik zit in een perfecte positie om te zien wat er allemaal samenkomt. We moeten het momentum van hier meenemen naar de fabrieken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws