Russell kampte met fysieke ongemakken: 'Kon niet goed ademhalen' Formule 1
Formule 1

Russell kampte met fysieke ongemakken: 'Kon niet goed ademhalen'

Russell kampte met fysieke ongemakken: 'Kon niet goed ademhalen'

George Russell kampte tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi met enkele fysieke ongemakken. De coureur van Mercedes was de afgelopen weken namelijk ziek en zat tijdens de race op het Yas Marina Circuit hoestend in de auto. Daarnaast waren meerdere werknemers van Mercedes ziek de afgelopen tijd. Russell merkt op dat het lange seizoen een tol begon te eisen.

Russell kende in zijn ogen een bijzonder matig seizoen dit jaar. De enkelvoudig racewinnaar heeft aangegeven dat hij meermaals zijn goede pace niet kon benutten op de zondagen, waardoor er veel punten verloren gingen gedurende het seizoen. Desondanks wist Russell met een derde plek in Abu Dhabi de tweede plek in het constructeurskampioenschap veilig te stellen voor Mercedes. De tweede podiumplek voor Russell dit seizoen was dus een mentale opsteker voor de coureur.

Desondanks lijkt de Brit ook fysiek gezien aan te moeten sterken. 'Ik ben de laatste twee weken flink ziek geweest', geeft Russell toe bij de persconferentie. De coureur van Mercedes voelde zich vanwege een hoge koorts in Las Vegas al niet goed en het slechte gevoel zette zich door in Abu Dhabi. 'Ik hoestte elke ronde, maar als je in de auto zit, kun je niet goed ademhalen. Je kunt gewoon niet diep inademen om de hoest eruit te krijgen. Het was behoorlijk ellendig.'

Niet alleen de fysieke gesteldheid van Russell liet te wensen over de afgelopen weken. De coureur merkt op dat meerdere mensen bij Mercedes wat ziekjes waren. 'Mensen worstelen echt met de constante veranderingen gedurende het seizoen. Het lichaam raakt in de war. Ik denk dat er momenteel gesprekken zijn om beter voor het personeel te zorgen, zodat ze niet elke race kunnen doen. Ik denk dat dat een goede zaak zou zijn. Het is niet goed om vierduizend mensen 24 races te laten doen.'

Russell blij dat W14 in de prullenbak gaat

Voor Mercedes wordt het 2024-seizoen erop of eronder. De Duitse renstal is blij dat de W14 niet meer het circuit op hoeft en de W15 moet de dromen van een titel weer waarmaken. 'Het positieve is dat we niet radeloos zijn over waarom we zo ver achter Red Bull liggen. We zien zoveel gebreken met deze auto, wat elke persoon in de fabriek zoveel motivatie geeft om achter die problemen aan te gaan en die oplossingen te vinden. We denken dat we volgend jaar een goede stap zullen zetten', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws