Schumacher: 'Hamilton was nerveus na Verstappens goede prestatie in Rusland' Formule 1
Formule 1

Schumacher: 'Hamilton was nerveus na Verstappens goede prestatie in Rusland'

Schumacher: 'Hamilton was nerveus na Verstappens goede prestatie in Rusland'

Max Verstappen heeft in het 2021-seizoen indruk gemaakt op Ralf Schumacher, en volgens de Duitser ook op Mercedes. Na de Grand Prix van Rusland eindigde de Nederlander als tweede, waarna Toto Wolff en Lewis Hamilton zich achter de oren krabden. Een duidelijk nadeel in de vorm van een gridstraf wist Verstappen te neutraliseren, waardoor hij nu met een verse motor de resterende races slechts twee punten goed hoeft te maken op zijn rivaal. Schumacher denkt dat Mercedes haar handen vol heeft aan de Red Bull Racing-rijder.

'Beiden racen op een ongelooflijk niveau. Ik vind dat Verstappen een ongelooflijke stap heeft gezet. Hij rijdt nu veel intelligenter. Hij neemt nog altijd risico's, maar niet zoals voorheen', analyseert de voormalig Formule 1-coureur in gesprek met Sky Sports Deutschland. Verstappen heeft een stap gezet in zijn prestaties en dat is dan ook de reden dat Red Bull tot op heden haar titelconcurrent goed bij heeft weten te houden.

Ook Hamilton is in topvorm, hoewel het seizoen niet vlekkeloos verloopt als hij iemand in zijn kielzog heeft, geeft Schumacher toe: 'Hamilton maakt onder druk de nodige fouten, maar weet zich uitstekend staande te houden in de situatie. Ze zijn aan elkaar gewaagd en je zag dan ook dat Hamilton nerveus was vanwege het goede resultaat van Verstappen in Sochi.' Gaat hij voor een motorwissel dan weet hij dat hij de WK-leiding weer kwijt is aan de Limburger.

Niet alleen de Engelsman oogde nerveus. Bij Mercedes lijkt het hele team onder hoogspanning te staan. De uitlaatklep van het team, teambaas Toto Wolff, kon zijn nervositeit ook niet verbergen na de Russische race volgens de oud Williams-coureur: 'Je kon bovendien tijdens een interview met Wolff na afloop zien dat ook hij bezorgd was. Hij had geen rekening gehouden met dat Verstappen tweede werd.'

Schumacher verwacht motorwissel Mercedes

Of Mercedes in 2021 nog een extra motor moet steken bij Hamilton blijft tot op heden onduidelijk. Wel wordt er in de paddock steeds meer gemeld dat dit het geval is en dat deze wissel na Turkije plaats zal vinden, zoals gemeld door het doorgaans goed ingevoerde Auto, Motor und Sport. Schumacher, die met zijn neus bovenop het nieuws zit, is tevens van mening dat de motorwissel bij het team uit Brixworth er zal komen.

'Het ziet er nu ook nog eens naar uit dat Mercedes een vierde motor zal moeten wisselen. De geruchten over deze motorwissel zijn zeer hardnekkig. Dat gaat een groot probleem vormen voor Hamilton', concludeert hij. De zevenvoudig wereldkampioen moet vermoedelijk dus nog een Grand Prix door het veld snijden, terwijl Verstappen naar alle waarschijnlijkheid in die Grand Prix vanaf de voorkant van het veld begint. Weet hij Verstappen in die race niet van P1 te houden dan is hij hoe dan ook zijn WK-leiding weer kwijt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws