Hamilton in zijn nopjes na 'beste VT2 van het jaar': 'Goede basis om op voort te bouwen' Formule 1
Formule 1

Hamilton in zijn nopjes na 'beste VT2 van het jaar': 'Goede basis om op voort te bouwen'

Hamilton in zijn nopjes na 'beste VT2 van het jaar': 'Goede basis om op voort te bouwen'

Lewis Hamilton is een tevreden man na 'de beste tweede vrije training van het seizoen' in Singapore. Het Marina Bay Street Circuit is hem lang niet altijd gunstig gezind geweest, maar na het sterke optreden van Mercedes op vrijdag kijkt de zevenvoudig wereldkampioen met vertrouwen uit naar de rest van het weekend. Door de wijzigingen aan de lay-out is het circuit volgens Hamilton bovendien nu perfect.

Hamilton sloot beide sessies als vijfde af. Een prima prestatie voor de Brit, die wel stelt dat hij nog niet helemaal tevreden is. 'Het was een geweldige dag hier in Singapore. Ons optreden in de eerste vrije training was solide', opent de meervoudig kampioen in een persbericht van Mercedes. 'We waren nog niet helemaal waar we wilden zijn, maar het viel mee. De tweede sessie was zonder twijfel de beste VT2-sessie die ik dit jaar heb gehad', klinkt een optimistische Hamilton.

'Het was fijn om een ​​vrijdag zo positief af te sluiten. Ik denk dat we een goede basis hebben om de rest van het weekend op voort te bouwen', vervolgt de Mercedes-coureur zijn verhaal. 'Het is het beste gevoel dat ik dit jaar op een vrijdag heb gehad, dus ik hoop dat we vannacht nog wat werk kunnen doen, zoals we dat altijd doen, en ons blijven verbeteren.'

Nieuwe lay-out Marina Bay Street Circuit kan op goedkeuring rekenen van Hamilton

Voor de coureurs was het vrijdag de eerste kennismaking met de nieuwe lay-out van het Marina Bay Street Circuit. In de derde sector zijn namelijk een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het traditionele gedeelte van bocht zestien tot en met bocht negentien ontbreekt en is vervangen door een recht stuk van 380 meter. Hamilton heeft een prima indruk aan de nieuwe lay-out overgehouden.

'Ze hebben fantastisch werk verricht met de baanwijzigingen. Ik hou er nu meer dan ooit van om op dit circuit te rijden. Het nieuwe baanoppervlak is geweldig en het maakte de baan nog leuker om te rijden. Vervolgens heeft het verwijderen van de vier bochten aan het einde van de ronde het circuit absoluut geperfectioneerd. Het is ongelooflijk om te rijden', besluit de Brit.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws