Hamilton: 'Mercedes zegt stappen gezet te hebben, maar weet niet op welk gebied' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'Mercedes zegt stappen gezet te hebben, maar weet niet op welk gebied'

Hamilton: 'Mercedes zegt stappen gezet te hebben, maar weet niet op welk gebied'

Lewis Hamilton merkt dat Mercedes stappen aan het zetten is, maar weet niet waar de tijdswinst vandaan komt. George Russell wist in de tweede vrije training in Miami de snelste tijd neer te zetten, en daarmee lijkt hij een opleving gestart te zijn voor de Duitse renstal. Hamilton wil niet te hard van stapel lopen op het snikhete en nauwe stratencircuit.

'Het is maar een training. Iedereen doet wat anders, dus de ware pace moet nog naar buiten komen bij veel teams. Met deze temperaturen was het lastig op de baan', laat de zevenvoudig wereldkampioen weten in gesprek met Sky Sports F1 na afloop van het evenement. Meerdere coureurs hadden last van de hitte op technisch gebied, zo ook Max Verstappen.

Lost Mercedes problemen op?

Mercedes lijkt in Amerika meer snelheid te hebben dan in de eerste vier Grand Prix-weekenden van het jaar. Toch is Hamilton niet helemaal tevreden: 'Het voelt vergelijkbaar voor mij. We lijken hier sneller te zijn. Later gaf het team aan dat we op bepaalde gebieden zeker stappen gezet hebben, al weet ik niet op welke gebieden dat dan is.'

'Je zag dat we nog steeds stuiterden, dus dat hebben we nog niet opgelost. Ik denk dat we beetje bij beetje aan snelheid winnen', vervolgt hij. Ook teamgenoot Russell had nog last van dit stuiteren, maar leek er verder veel minder tijd door te verliezen dan Hamilton, eigenlijk zoals heel het jaar al te zien is bij de renstal uit Brackley.

Hamilton klaagt over asfalt

Als de Engelsman puur naar het circuit gevraagd wordt, blijkt dat hij er niet over te spreken is: 'Het was vrij hobbelig. Het is best bizar, je verwacht dat mensen vandaag de dag gewoon een vlakke weg zouden kunnen maken, maar het circuit kent een paar grote hobbels. Verder is het circuit best tof, op de chicane na. Het is erg krap.'

'De race gaat zwaar worden, met name op het moment dat de banden oververhitten. Ik heb alleen vandaag al een paar kilo's verloren. Morgen zal dat ook zo zijn. Qua hitte was Kuala Lumpur altijd het zwaarst, maar dit weekend zit er niet ver vanaf', concludeert hij. Dat kan in de Grand Prix voor betrouwbaarheidsproblemen, en dus onverwachte uitvalbeurten, resulteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws