Verstappen spreekt vertrouwen uit in Red Bull: 'Blij in de wijze waarop het team er staat' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen spreekt vertrouwen uit in Red Bull: 'Blij in de wijze waarop het team er staat'

Verstappen spreekt vertrouwen uit in Red Bull: 'Blij in de wijze waarop het team er staat'

Max Verstappen vindt het mooi dat de Volkswagen Group, met Porsche en Audi, de Formule 1 binnen gaat treden. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat beide automerken hun intrede gaan doen en dat betekent dat Porsche waarschijnlijk gaat samenwerken met Red Bull Racing. Hierdoor komt Verstappen hoogstwaarschijnlijk ook samen te werken met het automerk. De Nederlander verlengde dit seizoen een contract bij Red Bull tot en met het einde van 2028.

Porsche en Audi zullen vanaf het 2026-seizoen onderdeel zijn van de Formule 1. Verstappen is tevreden met het nieuws, maar hij loopt nog niet te veel op de zaken vooruit. 'Dat twee van zulke mooie, grote merken naar de Formule 1 willen komen is mooi nieuws', zegt Verstappen bij De Telegraaf. 'Daar is iedereen heel erg blij mee. Maar wat er misschien komt of gaat komen, maakt voor mij niet heel veel uit. Ik heb vertrouwen in de wijze waarop het team er nu staat.'

De meervoudig racewinnaar heeft eerder zelf een deal beklonken met Red Bull. Raymond Vermeulen, de manager van Verstappen, spreekt zijn vertrouwen uit in de Oostenrijkse renstal. 'De bouwstenen van het team liggen er. Wij hebben dit jaar gekozen voor een langdurige contractverlenging. Uiteraard doen we dat met de informatie die we hebben, na overleg met de leiding van het team. Wij weten wat er achter de schermen gebeurt.'

Verstappen: 'Zorgen dat we sneller zijn dan de rest'

Dit seizoen kennen Verstappen en Red Bull een wisselvallige start. Van de eerste vier races wist de regerend wereldkampioen er twee te winnen, maar in de overige twee Grands Prix kwam de coureur niet over de streep. 'We moeten ervoor zorgen dat we geen problemen meer krijgen en er bovenop blijven zitten. Imola was een perfect weekend, waarin alles goed liep. Zoiets komt niet vaak voor. We moeten geconcentreerd blijven, zorgen dat we er staan en sneller zijn dan de rest', concludeert Verstappen.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws