Brown legt uit waar het op stukgelopen is tussen McLaren en Audi Formule 1
Formule 1

Brown legt uit waar het op stukgelopen is tussen McLaren en Audi

Brown legt uit waar het op stukgelopen is tussen McLaren en Audi

Zak Brown geeft aan dat McLaren gepraat heeft met Audi, maar dat een samenwerking niet tot de mogelijkheden behoorde. Het Duitse automerk wilde het Formule 1-team overnemen en zo een intrede maken in de sport, maar voor de CEO was er eigenlijk geen moment sprake van een deal. Audi wilde namelijk de controle over de renstal, en dat is volgens Brown een no-go voor zijn team en haar investeerders.

'Onze investeerders zijn zeer gecommitteerd aan McLaren', geeft hij dan ook aan in gesprek met Reuters. 'We hebben met Audi gesproken en het team staat niet te koop. Commercieel gaat het uitstekend', voegt hij daaraan toe. De MCL36 is volgeplakt met verschillende sponsoren. Veel van deze sponsoren zijn binnengehaald door Brown zelf. De Amerikaan staat dan ook bekend als een zeer capabele commerciële leider.

McLaren weigert samenwerking met Audi

Had McLaren op bepaalde gebieden geworsteld dan had Brown een verkoop wellicht nog wel overwogen. Zoals het team er momenteel voorstaat, ziet hij echter geen reden om een bod van een andere partij überhaupt te overwegen: 'De sfeer binnen het team is daarnaast erg goed. We hebben geen enkele interesse in het verkopen van het F1-team. We overwegen een verkoop dan ook beslist niet.'

'Als we met iemand samenwerken, behouden wij zelf de renstal. Als iemand een voorstel doet dat hier van afwijkt, lopen we eigenlijk al tegen problemen aan', concludeert hij. Blijkbaar wilde Audi met haar voorstel dus de volledige controle over het team, wat McLaren niet zag zitten. Nu moet de autofabrikant dus op zoek naar een andere partner.

Recentelijk werden Alfa Romeo en Aston Martin al genoemd als mogelijke alternatieven. Met name de laatste partij lijkt een serieuze kandidaat. Lawrence Stroll heeft moeite met het op gang krijgen van de Britse renstal, en zou momenteel makkelijk uit kunnen stappen en vermoedelijk niet eens verlies maken op zijn investering.

Pak twee keer je inzet als Verstappen de GP van Miami wint.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws