Hamilton moest alles uit de kast halen om Leclerc te passeren: 'Dat was echt de enige manier' Formule 1
Formule 1

Hamilton moest alles uit de kast halen om Leclerc te passeren: 'Dat was echt de enige manier'

Hamilton moest alles uit de kast halen om Leclerc te passeren: 'Dat was echt de enige manier'

Lewis Hamilton moest naar eigen zeggen echt alles uit de kast halen om Charles Leclerc te passeren in de Grand Prix van Mexico. De Mercedes-bolide was afgelopen weekend volgens de zevenvoudig wereldkampioen namelijk bijzonder langzaam op het rechte stuk. De Brit wist uiteindelijk een manier te vinden om de Ferrari-coureur te verschalken, maar dat was niet zonder risico.

Hamilton kende een degelijke start, maar zat in de openingsfase van de Mexicaanse Grand Prix klem achter Daniel Ricciardo. Na tien ronden wist hij de AlphaTauri-coureur te passeren en hij kon vervolgens de jacht op de coureurs van Ferrari openen. De 38-jarige wist het gaatje naar Carlos Sainz betrekkelijk eenvoudig te dichten, maar opnieuw bleek dat inhalen een stuk lastiger was. Via een undercut wist Hamilton uiteindelijk aan zijn Spaanse opponent voorbij te gaan, maar de tweede positie van Leclerc leek er niet meer in te zitten.

Rode vlag kwam als geroepen

De crash van Kevin Magnussen bood echter een nieuwe kans voor Hamilton. De race werd stilgelegd en dat betekende niet alleen dat zijn achterstand op Leclerc ineens was verdwenen, maar ook dat de Brit zijn banden vrij kon wisselen zonder daarbij tijd te verliezen. Bij de herstart besloot Leclerc om op het harde rubber te vertrekken, terwijl Hamilton voor de mediumband koos.

Dat bleek een gouden zet, want de zevenvoudig wereldkampioen wist Leclerc uiteindelijk te passeren. De Mercedes-coureur moest daarvoor wel alles gebruiken wat hij had. 'We waren dit weekend ontzettend langzaam op het rechte stuk', wordt Hamilton geciteerd door Crash.net. 'We hebben daar wel vaker last van, maar dit weekend verloren we alleen in de fase voor het remmen voor de eerste bocht al tweeënhalve tiende. Ik probeerde zo dicht mogelijk te blijven in bocht zestien en zeventien. Dat was echt de enige manier om gebruik te kunnen maken van het DRS-voordeel. Ik moest uiteindelijk alle knoppen op het stuur indrukken om hem te passeren', aldus Hamilton.

Het lukte Hamilton uiteindelijk om de tweede plaats van Leclerc over te nemen, maar de inhaalactie op de Monegask was niet zonder risico. Het liep gelukkig goed af. 'Ik wist niet hoever hij naar rechts zou gaan, maar in een flits besloot ik toch om de rechterkant te kiezen.' Hamilton kwam naast de Ferrari van Leclerc, maar moest wel even over het gras. Hij zette de actie door en wist Leclerc zo te verschalken. 'Er was net genoeg ruimte, maar Charles (Leclerc, red.) was fair. Het was een mooi gevecht', besluit Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws