Hamilton moest vechten tegen gebrek aan geld: 'Zij hadden beste karts' Formule 1
Formule 1

Hamilton moest vechten tegen gebrek aan geld: 'Zij hadden beste karts'

Hamilton moest vechten tegen gebrek aan geld: 'Zij hadden beste karts'

De FIA heeft een documentaireserie gelanceerd waarin verschillende coureurs aan het woord komen over hun jeugddagen en de weg naar de Formule 1. Max Verstappen kijkt daarin terug naar zijn jeugd als zoon van een F1-coureur, en de kartdagen met zijn vader als coach. Titelconcurrent van vorig jaar Lewis Hamilton laat weten dat het voor hem en zijn familie niet makkelijk was om te kunnen blijven karten door gebrek aan geld.

In de documentaireserie 'When We Where Young' van de FIA heeft Verstappen een inkijkje gegeven in hoe hij zijn jeugd als zoon van een F1-coureur heeft beleefd. 'Mijn vader was gewoon mijn vader voor mij. Ik wist dat hij in de Formule 1 zat, natuurlijk, maar wat betekent dat voor een driejarige? Ik wist dat ik graag racete', aldus de Nederlander, die met een bijzonder gevoel terugkijkt op zijn kartdagen met vader Jos als coach. 'En natuurlijk is het heel speciaal als ik naar de foto's van vroeger kijk.'

Gebrek aan geld uitdaging voor Hamilton

Ook de racecarrière van Hamilton begon bij het karten. De Brit vertelt dat al vroeg werd ontdekt dat hij talent had, maar doordat er een gebrek aan geld was, hij de steun van anderen nodig had. 'Ik begon met karten voor de lol. We hadden niet veel geld, dus we hadden echt geluk dat een paar mensen ons hielpen en voor banden en brandstof zorgden', zo laat hij weten hoe hij aan zijn materiaal kwam.

Het was dan ook niet gemakkelijk om actief te blijven in de sport. 'Tijdens mijn junior carrière moesten we vechten om elk weekend te kunnen blijven racen. We raceten tegen een echt rijke familie met een prachtige camper', herinnert Hamilton zich, die dan ook trots is het samen met zijn familie te hebben gewonnen van zijn concurrenten. 'Zij hadden de beste karts. Maar we hebben ze verslagen. Met veel minder geld. Dat was echt een groot succes voor mij en mijn familie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws