Rosberg verwacht voordeel Ferrari: 'Max ging opeens heel snel' Formule 1
Formule 1

Rosberg verwacht voordeel Ferrari: 'Max ging opeens heel snel'

Rosberg verwacht voordeel Ferrari: 'Max ging opeens heel snel'

Hoewel Max Verstappen sterk voor de dag kwam tijdens de derde vrije training, toont Nico Rosberg zich vooral onder de indruk van de snelheid die Ferrari op de baan legde op de vrijdag. Bijna een halve seconde was het verschil aan het eind van de vrijdag, waardoor de Duitser ook het idee heeft dat de titelstrijd nog helemaal open ligt, ondanks de voorsprong van Red Bull Racing en Verstappen.

Ondanks de grote voorsprong die Verstappen en Red Bull Racing hebben in de kampioenschappen, ziet Rosberg bij Sky Sports dat de strijd om de titel nog volop gaande is. 'Formule 1 is weer spannend en de titelstrijd is nog heel erg gaande. Ferrari houdt zich niet in met de pace van de auto', ziet de Duitser, die dan ook denkt dat Ferrari er beter voor staat. 'Ze zijn snel en ik denk dat ze het voordeel op Red Bull behouden.'

'We zagen het op vrijdag al', vervolgt hij. Ferrari was in beide sessies op de vrijdag de snelste en wist daarbij ook nog met name tijdens de tweede vrije training een groot gat te slaan naar Verstappen. 'Gekeken naar het tempo waren ze erg dominant', zo vertelt hij over het tempo van Ferrari in tweede vrije training. Ferrari lijkt dus ook in Frankrijk weer goed mee te kunnen met Red Bull.

Kwalificatie een groot vraagteken

Toch zag de wereldkampioen van 2016 ook dat tijdens de derde vrije training Verstappen over de baan vloog. 'We zagen nu het omgekeerde met Max die opeens heel erg snel ging. We weten niet waar dit vandaan komt, maar het is geweldig', aldus Rosberg, die daardoor niet weet hoe de kwalificatie zich zal gaan ontvouwen. 'Hierdoor is de kwalificatie een groot vraagteken, wat zo fantastisch is aan de titelstrijd van dit moment.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws