F1 Live 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van Frankrijk 2022 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van Frankrijk 2022

F1 Live 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van Frankrijk 2022

Het is de zaterdag van het Grand Prix-weekend in Frankrijk, wat betekent dat de kwalificatie voor de race van zondag op het programma staat. Na een sterke derde vrije training zal Max Verstappen hopen het momentum vast te houden, en zo een goede uitgangspositie te creëren voor de race. F1Maximaal houdt vanaf het Circuit Paul Ricard alles voor je bij omtrent de actie op de baan middels het liveblog.

Tijdens de eerste twee vrije trainingen op vrijdagmiddag kwam naar voren hoe goed Ferrari ervoor staat. Charles Leclerc was de snelste man tijdens de eerste sessie, terwijl Carlos Sainz in de late middag bovenaan de tijdenlijsten stond. Verstappen moest flink wat tijd toegeven op het rijdersduo van de Scuderia. Iets wat wel veelbelovend was, was de snelheid op de longruns. Daar was het de Nederlander die het snelst was.

De derde vrije training op de zaterdag liet echter een heel ander beeld zien. De wereldkampioen leek wat te hebben gevonden na de trainingen van de vrijdag en kwam om zaterdag sterk voor de dag. Op de mediums toonde hij zich lange tijd de snelste, nadat Sainz er op de soft band niet aan kon komen en bijna een halve seconde liet liggen, voor het moment dat de kwalificatieruns gingen beginnen.

Verstappen vindt snelheid voor kwalificatie GP Frankrijk

De tijd van Verstappen werd pas verbeterd toen Ferrari aan haar kwalificatieruns ging beginnen. Daar waar Leclerc er zelfs niet aan kon komen met zijn simulatie, was het zijn Spaanse teamgenoot die wel over de tijd van Verstappen heen kon klimmen, en een tijd noteerde die een kleine twee tienden sneller was dan die van de Nederlander. Dat was dus echter nog altijd de tijd op de gele band van de Red Bull-coureur.

De Limburger begon zelf als laatste van de top drie aan de simulatie van de kwalificatie en wist direct in de eerste en tweede sector paars te noteren, waarna hij een klein beetje tijd moest toegeven in de derde sector. Genoeg voor de snelste tijd was het zeker, want met drie en een halve tienden naar Sainz en ruim zes tienden naar Leclerc ziet het er erg goed uit voor de kwalificatie. Bovendien heeft de Spanjaard een gridstraf, waardoor hij geen factor is in de kwalificatie aangezien hij achteraan moet starten.

Kwalificatie GP Frankrijk live kijken?

De kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op kwalificatie GP Frankrijk

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Registreer hier om mee te discussiëren!

F1 Live 15.00u | Kwalificatie Grand Prix van Frankrijk 2022

Wint Verstappen ook in 2022 de GP van Frankrijk? Zet in en krijg minstens 2,20 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws