Hamilton moet flinke domper verwerken na GP Bahrein, maar: 'Dan komt het vast wel weer goed' Formule 1
Formule 1

Hamilton moet flinke domper verwerken na GP Bahrein, maar: 'Dan komt het vast wel weer goed'

Hamilton moet flinke domper verwerken na GP Bahrein, maar: 'Dan komt het vast wel weer goed'

Menig coureur had het niet makkelijk tijdens de race in Bahrein, en ook Lewis Hamilton kreeg al snel te maken met een aantal problemen die zijn race uiteindelijk niet ten goede kwamen. De zevenvoudig wereldkampioen verloor tijdens de eerste ronden al een hoop tijd door een probleem met zijn batterij en kon dat gat uiteindelijk niet meer dichten, maar toch blijft hij hoopvol met het oog op de rest van het seizoen.

Mercedes zit sowieso in een lastige positie, want sinds het team de strijd met Red Bull Racing verloor blijven ze met regelmaat radeloos achter terwijl ze vaak tevergeefs een poging wagen het gat weer te dichten. De Grand Prix van Bahrein betekende echter de start van een nieuw seizoen en dus hoopte ze bij de Duitse renstal met een schone lei te beginnen, al bleek vlak na de start al dat dat heel lastig zou worden. Teamgenoot George Russell sprak al over oververhitting en ook Hamilton kreeg te maken met problemen omtrent zijn batterij, waardoor de resultaten uiteindelijk tegenvielen.

GP Bahrein viel tegen, maar Hamilton vertrouwt het proces

Hamilton kwam uiteindelijk als zevende over de eindstreep, maar in gesprek met Viaplay kon hij er toch niet al te veel van maken. ‘Het was een uitdagende race, dat wel,’ benadrukte de Brit. ‘Ik kreeg al snel te maken met problemen met mijn batterij en daardoor miste ik een hoop vermogen op de rechte stukken. Daarmee verloor ik ook veel tijd.’ Uiteindelijk zag hij de McLaren-coureurs aan de horizon verdwijnen terwijl hij zelf vocht voor iedere seconde. Toch kon de zevenvoudig wereldkampioen het niet meer rechttrekken: ‘Daarna probeerde ik de aansluiting weer te vinden en de balans te herstellen, maar dat was ook niet ideaal.’

Toch probeert Hamilton zich altijd te richten op het positieve, en zo ook deze keer. ‘Ik heb wel gewoon punten gescoord tijdens de race en de betrouwbaarheid lijkt over het algemeen op best prima, dus ik denk dat we heel goed weten waar we moeten verbeteren.’ Volgens de Britse coureur staan ze er nu ook heel anders voor dan vorig jaar, en dat maakt een groot verschil. ‘We beginnen nu niet met een auto waar we alle problemen nog weg moeten werken, want alles werkt in principe goed. Als we gewoon ontwikkelen zoals we dat de voorgaande jaren ook deden komt het vast wel weer goed, al heeft het wel wat tijd nodig.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws