Hamilton niet bezig met gebeurtenissen van GP Abu Dhabi van vorig jaar Formule 1
Formule 1

Hamilton niet bezig met gebeurtenissen van GP Abu Dhabi van vorig jaar

Hamilton niet bezig met gebeurtenissen van GP Abu Dhabi van vorig jaar

Lewis Hamilton wil het aankomende raceweekend in Abu Dhabi niet nadenken over de vorige editie van de Grand Prix. Toen verloor de coureur van Mercedes op controversiële wijze de strijd om de wereldtitel tegen Max Verstappen. Daarnaast weet Hamilton niet of de Duitse renstal revanche kan nemen op de gebeurtenissen van vorig seizoen, omdat de karakteristieken van de baan niet bij de W13 passen. Wel is de zevenvoudig wereldkampioen blij dat het team eindelijk de nodige performance gevonden heeft.

De gebeurtenissen van de Grand Prix van Abu Dhabi van 2021 staat nog vers in het geheugen van de meeste Formule 1-fans. Verstappen wist in de allerlaatste ronde van de race Hamilton in te halen en zo de wereldtitel te grijpen. Dat verliep volgens Mercedes niet helemaal eerlijk, maar Hamilton wil het moment graag in het verleden laten. 'Ik leef volledig in het heden, dus ik zal niet in Abu Dhabi terugkomen en denken aan wat er in het verleden is gebeurd', zegt de Mercedes-coureur bij Sky Sports.

Hamilton: 'Weet niet of we de kans hebben om te winnen'

Mercedes hoopt natuurlijk revanche te nemen voor de gebeurtenissen van vorig jaar, maar Red Bull Racing lijkt als topfavoriet de laatste race van het seizoen in te gaan. Hamilton heeft dan ook niet het idee dat hij een grote kans maakt op de overwinning op het Yas Marina Circuit. 'Ik weet niet of we de kans hebben om te winnen. Ik heb ook geen idee of de auto hier goed kan werken, want er zijn natuurlijk twee lange rechte stukken. Als er een kans is, dan gaan we er natuurlijk wel voor.'

Mercedes heeft echter wel het momentum te pakken. Op Interlagos scoorde het team immers een één-twee nadat George Russell ook al de sprintrace won. 'We hebben dat allemaal te danken aan de werklust van de mensen in Brackley. Ze zijn het gehele jaar vastberaden gebleven, ondanks dat het een frustrerend seizoen was. Ook voor hen is het vervelend dat hun werk in de winter niet voor de juiste resultaten heeft gezorgd. Het was dus geweldig om te zien dat de update die we brachten in Austin ons zo heeft geholpen', besluit Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws