Schumacher reageert op vertrek: 'Ik verdien een plek in de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Schumacher reageert op vertrek: 'Ik verdien een plek in de Formule 1'

Schumacher reageert op vertrek: 'Ik verdien een plek in de Formule 1'

Mick Schumacher heeft op zijn eigen sociale media gereageerd op het nieuws dat zijn contract niet wordt verlengt. Donderdag maakte het team van Haas bekend dat Nico Hülkenberg komend jaar zijn stoeltje zal overnemen. Gezien dit de laatste plek was die nog gevuld kon worden, heeft Schumacher in 2023 geen fulltime stoeltje in de Formule 1.

Schumacher betreurt het besluit van Haas. 'Dit wordt mijn laatste race bij Haas F1 Team. Ik wil niet verbergen dat ik heel erg teleurgesteld ben met de beslissing om mijn contract niet te verlengen', zo begint de Duitse coureur. Toch bedankt hij wel zijn huidige team en Ferrari voor de kans. De coureur maakt sinds 2019 deel uit van de Driver Academy van de Scuderia en een jaar later werd hij kampioen in de Formule 2.

In 2021 reed de 23-jarige zijn eerste seizoen in de Formule 1 en werd negentiende. 'De afgelopen jaren hebben mij geholpen om volwassen te worden op zowel technisch als persoonlijk gebied. Zeker wanneer het moeilijk werd, realiseerde ik hoeveel ik van de sport hou', vervolgt het bericht van Schumacher.

Schumacher: 'Ik weet zeker dat ik een plek in de Formule 1 verdien'

Bij Haas rijden is zeker in het eerste jaar niet gemakkelijk geweest. Dit jaar wist het team wel een stap te zetten. 'Ik heb een hobbelige weg afgelegd, maar ik liet verbetering zien, heb heel veel geleerd en nu weet ik zeker dat ik een plek in de Formule 1 verdien. Dit hoofdstuk is zeker nog niet afgesloten voor mij. Tegenslagen maken je alleen maar sterker. Mijn vuur voor de Formule 1 brandt en ik zal hard vechten om terug te keren op de grid', eindigt Schumacher.

Nu maakt de coureur zich dus op voor de laatste race van het seizoen. In Abu Dhabi wil het team van Haas vechten om de achtste positie in het kampioenschap te behouden. Met AlphaTauri op slechts twee punten achterstand, zal Schumacher nog een laatste keer moeten laten zien waarom hij inderdaad een plek in de Formule 1 verdient.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws