'Power Rankings': Na topweekend voor Mercedes staat Russell na twee overwinningen opnieuw bovenaan Formule 1
Formule 1

'Power Rankings': Na topweekend voor Mercedes staat Russell na twee overwinningen opnieuw bovenaan

'Power Rankings': Na topweekend voor Mercedes staat Russell na twee overwinningen opnieuw bovenaan

De 'Power Rankings' van het raceweekend in Brazilië zijn binnen. De winnaar van zowel de sprintrace als de hoofdrace blijkt ook in de staatje de duidelijke winnaar. George Russell wist uit te blinken in het weekend waarin hij zijn eerste overwinning in de Formule 1 bemachtigde. Mercedes-coureur Lewis Hamilton sluit aan achter de zijn teamgenoot en Carlos Sainz maakt de top-drie van de Power Rankings compleet.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureurs beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van Brazilië is de balans weer opgemaakt door de jury. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Met de dubbele overwinning, wint Russell ook de Power Rankings

Russell had in Brazilië het weekend van zijn leven. Na een goed resultaat in het chaotische laatste deel van de kwalificatie, kon de Brit op zaterdag als derde starten tijdens de sprintrace. Die wist de coureur te winnen, evenals de hoofdrace, waarmee hij zijn eerste overwinning in de koningsklasse achter zijn naam heeft staan. 'Russell beleefde een gedenkwaardig weekend in São Paulo', begint het commentaar van de jury op de officiële site van de Formule 1.

'Hij kwalificeerde zich als derde en won vervolgens de Sprint op zaterdag na een kort gevecht met Max Verstappen, die bewonderenswaardig verdedigde maar die medium banden niet zo goed kon laten werken. Op zondag startte Russell vanaf de eerste positie op de grid, leidde alle ronden, op vijf na, en zette de snelste ronde neer op weg naar een eerste Grand Prix-overwinning en de eerste van het team van 2022. De juryleden gaven hem een perfecte score.' Met dit goede commentaar kan de coureur geen andere score krijgen dan een 10,0.

'Hamilton wist botsing met Verstappen van zich af te schudden'

De teamgenoot van Russell eindigde op een nette tweede plaats tijdens de hoofdrace en staat ook in de Power Rankings op die positie. 'Hamilton kwalificeerde zich vrijdag als achtste, maar de zevenvoudig kampioen deed het veel beter in de Sprint, waar hij als derde eindigde, achter Sainz, met straf, om een plek op de eerste rij te verzekeren. Hamilton leidde vijf ronden en wist een botsing met Verstappen van zich af te schudden om zijn teamgenoot te ondersteunen in een sensationele één-twee', luidt het commentaar van de jury. Hij krijgt een nette 8,8 voor zijn prestaties.

Sainz had eindelijk een vlot weekend

De man die de top-drie compleet maakt is Sainz. Hij had een gridstraf van vijf plaatsen, maar wist op zondag toch het podium te bereiken. 'De gridstraf betekende dat zijn vijfde plek in de kwalificatie en tweede plek in de Sprint zouden veranderen in de zevende positie op de grid van zondag. Maar de Spanjaard bereikte de top-drie binnen de eerste tien ronden in een zinderende show van snelheid, ook al moest hij vechten om zijn podiumplaats vast te houden. Sainz had het gevoel dat hij eindelijk het vlotte weekend had gehad waar hij op hoopte.' Voor zijn vlotte weekend ontvangt de coureur een 8,6.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws