Hamilton niet eens met commentaar F1-collega's: 'Hopelijk komt iedereen veilig thuis' Formule 1
Formule 1

Hamilton niet eens met commentaar F1-collega's: 'Hopelijk komt iedereen veilig thuis'

Hamilton niet eens met commentaar F1-collega's: 'Hopelijk komt iedereen veilig thuis'

Lewis Hamilton kan zich niet vinden in de positieve woorden van zijn collega's over de race in Saoedi-Arabië. Esteban Ocon vertrouwt erop dat de organisatie van het Grand Prix-weekend de veiligheid waarborgen na het incident van vorig jaar, terwijl Sergio Pérez juist blij is om terug te zijn in Jeddah. De Mexicaan denkt dat de Formule 1 de inwoners in het land kan helpen.

Tijdens de eerste vrije training van de vorige Grand Prix van Saoedi-Arabië werd een Aramco-depot getroffen door een raketaanslag. Enkele coureurs maken zich geen zorgen over de situatie in het land. 'We vertrouwen op het FOM en de organisatie om ons veilig te houden', wordt Ocon geciteerd door RaceFans. 'Het was natuurlijk angstaanjagend wat er vorig jaar gebeurde en niemand wil zoiets ooit meemaken. Maar we vertrouwen erop dat iedereen om ons heen ons in een veilige situatie zal brengen om te racen.'

Pérez zei dat hij 'blij was om terug te zijn' in Jeddah. Vorig jaar pakte de coureur van Red Bull Racing voor het eerst in zijn Formule 1-loopbaan poleposition. 'Als sport denk ik dat we ook het land kunnen helpen evolueren voor de mensen die hier wonen. Dus dit is iets waar we als sport trots op kunnen zijn. Aan de andere kant vertrouwen we ook volledig op de organisaties die ons hierheen brengen om op een veilige plek te racen op het circuit.'

Hamilton: 'Eigenlijk het tegenovergestelde van alles wat ze zeiden'

Hamilton kan zich niet vinden in het commentaar van zijn collega's. De Mercedes-coureur wilde vorig seizoen het weekend ook niet afmaken. Na een uitvoerige discussie tussen de coureurs ging het raceweekend alsnog door. 'Ik heb niet veel aan hun commentaar toe te voegen. Het is eigenlijk het tegenovergestelde van alles wat ze zeiden. Hopelijk heeft iedereen een veilig weekend en hopelijk komt iedereen veilig thuis na dit evenement. Dat is alles wat we kunnen doen', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws