Hamilton telt dagen en weken af tot W14B: 'Hopen dat we het tegen de Astons kunnen opnemen' Formule 1
Formule 1

Hamilton telt dagen en weken af tot W14B: 'Hopen dat we het tegen de Astons kunnen opnemen'

Hamilton telt dagen en weken af tot W14B: 'Hopen dat we het tegen de Astons kunnen opnemen'

Lewis Hamilton is de dagen en de weken aan het aftellen totdat Mercedes haar min of meer vernieuwde bolide kan tonen. Met de nieuwe richting van de W14 hoopt de Duitse renstal terug te keren naar het winnen van races. Hamilton kan ieder geval niet wachten tot het zo ver is, vooral nadat de Grand Prix van Azerbeidzjan ook niet van een leien dakje ging.

De eerste Grands Prix van 2023 hebben Mercedes helaas teruggestuurd naar de donkere dagen van vorig jaar rond deze tijd. Haar nieuwste creatie, de W14, is nog een uitdager die momenteel onwaardig blijkt voor een titelstrijd tegen het dominante Red Bull Racing. In Imola verwacht de Duitse renstal echt met een grote update te komen, tot dan is het dus even doorbijten voor Hamilton en teamgenoot George Russell. 'Ik denk dat we al vroeg wisten dat we nog heel wat races zouden hebben tot deze upgrade, dus het is gewoon de dagen aftellen of de weken aftellen', legt de Brit uit bij Sky Sports F1.

'We weten momenteel nog niet precies hoe goed de upgrade zal zijn, maar we weten dat het een begin van iets nieuws voor ons zal zijn.' Er wordt verwacht dat de W14 met zijn nieuwe look er zal zijn voor de Grand Prix van Emilia Romagna op Imola. Nu Bakoe in de boeken staat en Hamilton daar met P6 het laagste resultaat van het hele seizoen behaalde, blijft er nog maar één ronde over voor de upgrades. In Miami hoopt Hamilton dat Mercedes wat competitiever is, maar het uitdagen van Red Bull zit er naar zijn idee niet echt in. Vorig jaar had Mercedes in Florida veel last van porpoising, maar hij denkt dat het dit jaar beter moet gaan.

'Als we het zouden kunnen opnemen tegen de Astons, dat zou geweldig zijn'

'Miami zou beter moeten zijn, ik hoop dat het tempo beter is, vorig jaar stuiterden we daar veel, dus ik denk dat we er dit jaar veel beter voor staan met onze auto', aldus Hamilton. 'Hopelijk zitten we wat dichterbij daar. Misschien niet zo dicht bij de Red Bulls, want die zijn snel, maar misschien kunnen we het opnemen tegen de Astons, dat zou geweldig zijn', sluit de zevenvoudig wereldkampioen af. Mercedes wist in Azerbeidzjan in ieder geval twee keer punten te scoren, in de Sprint en in de hoofdrace.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws