Mercedes kwam thuis van een koude kermis: 'Enige troost was het punt voor de snelste ronde' Formule 1
Formule 1

Mercedes kwam thuis van een koude kermis: 'Enige troost was het punt voor de snelste ronde'

Mercedes kwam thuis van een koude kermis: 'Enige troost was het punt voor de snelste ronde'

Mercedes-hoofdingenieur Andrew Shovlin is normaal van mening dat ze nooit enthousiast kunnen worden van een zesde en achtste plek, maar aangezien het voor de Duitse renstal niet van een leien dakje verliep, kon Shovlin er wel positieve dingen uit halen. George Russell wist zich vanaf P11 in de punten te rijden. Lewis Hamilton werd helaas benadeeld door de safetycar.

Mercedes kende niet een supergoed weekend, aangezien de kwalificatie op vrijdag een teleurstellende elfde stek opleverde voor Russell. Hamilton daarentegen wist zich wel op de vijfde plek te kwalificeren. Tijdens de Sprint verliep het ook niet helemaal soepel, met Hamilton halverwege de top tien en Russell die het gevecht met Max Verstappen verloor. Terugkijkend op het weekend, kan Mercedes toch nog best tevreden zijn. 'We zullen nooit enthousiast worden over de zesde en achtste plaats, maar het was een dag waarop de auto niet bijzonder snel was en geen van beide coureurs veel geluk had tijdens de race', trapt Shovlin af in een persbericht van Mercedes.

'Lewis had een behoorlijke openingsronde. Alonso begon op hem te jagen, dus we kwamen binnen om de positie te beschermen. Helaas was dat de ronde voor de safetycar, dus daar verloor hij.' In de beginfase van de race kwam er een safetycar voor Nyck de Vries. Eerst waren er gele vlaggen, waardoor Hamilton en Verstappen de pitstraat indoken. Later kwam er toch een safetycar, en was de Mercedes-coureur het haasje. 'Een goede herstart hielp bij het herstel, maar hij kwam niet voorbij aan Sainz', vertelt Shovlin. Hamilton had de jacht geopend op de Ferrari-coureur, maar de Spanjaard was hem de hele race te snel af.

Shovlin: 'Belangrijkste is zoveel mogelijk punten scoren'

Russell moest er hard voor werken, maar kreeg een gratis stop in zijn schoot geworpen. 'George had een heel goede openingsronde en kon al vroeg een aantal belangrijke coureurs inhalen. Hij kon de stop maken onder de safetycar, maar worstelde toen bij de herstart en verloor een paar plaatsen', zegt de Mercedes-hoofdingenieur. 'Net als Lewis kon hij gewoon niet inhalen, ondanks dat hij wat meer snelheid had, dus onze enige troost was een punt voor de snelste ronde aan het einde.'

Mercedes is ondertussen achter de schermen druk bezig om een auto te leveren die meer competitie kan bieden. 'We hoeven niet lang meer te wachten voordat we wat meer prestaties brengen. In de tussentijd moeten we ons concentreren op het verzamelen van zoveel mogelijk punten. We hopen dat de auto wat beter zal zijn op het circuit van Miami. We kijken er naar uit om binnen een paar dagen weer op het circuit te kunnen rijden', aldus Shovlin. Deze week reist het veld af naar Florida voor de volgende race en hoopt Mercedes een goed resultaat te boeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws